Liiga perjantaina: Lappeenrannassa Jussi Markkasen juhlapeli

9.3.2018
Liiga perjantaina: Lappeenrannassa Jussi Markkasen juhlapeli

Kuva: Elmeri Elo

Liigassa pelataan perjantaina yksi ottelu. SaiPa isännöi kauden viimeisessä runkosarjaottelussaan Jukureita, joka päättää kautensa Kisapuistossa. SaiPa juhlistaa ottelussa maalivahti Jussi Markkasta, joka pelaa uransa viimeisen runkosarjaottelun.

Markkanen aloitti uransa SaiPassa kaudella 1992-93, jolloin joukkue pelasi vielä I divisioonaa. Markkasen Liiga-ura alkoi 23.9.1995 Tapparan paidassa ottelussa KalPaa vastaan.

Seuraavaksi kaudeksi Markkanen palasi Lappeenrantaan ja pelasi SaiPassa kaudet 1996–2000. Kaudella 2000-01 hän saavutti Tapparassa SM-hopeaa ja tuli valituksi Liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Syksystä 2001 hän pelasi Pohjois-Amerikassa viidellä kaudella. NHL:ssä hän pelasi Edmontonin ja NY Rangersin maalinsuulla kaikkiaan 128 ottelussa. Keväällä 2006 hän pelasi Edmontonin paidassa Stanley Cupin finaaleissa.

Kaudeksi 2006-07 Markkanen palasi Suomeen ja edusti kauden Jokereita. Ura jatkui kuitenkin seuraavalla kaudella ensin KHL:ssä ja sen jälkeen Sveitsin liigassa (2009-13).

Syksystä 2013 Jussi Markkanen on edustanut SaiPaa. Hän on seuran historian eniten otteluita pelannut maalivahti. SaiPan paidassa hän on torjunut kaikkiaan 315 ottelussa. Puetut ottelut huomioiden hän on SaiPan ottelutilastossa neljäntenä 429 ottelullaan.

Kaikkiaan Markkanen on pukenut Liigassa 590 otteluun ja pelannut niistä 466:ssa. Pelattujen otteluiden tilastossa hänen edellään ovat vain Pasi Kuivalainen, Jukka Tammi ja Sakari Lindfors. Voittotilastossa Markkanen on kuudentena 198:lla varsinaisen peliajan voitollaan. Nollapelejä uralla on kertynyt 40, neljänneksi eniten kautta aikojen.

Markkanen on pelannut Liigaa vanhimpana maalivahtina kautta aikojen. Hänen nimissään on myös Liigan ennätys vanhimpana nollapelin pelanneena maalivahtina.

>> Lue lisää: saipa.fi

---
Julkaisija: Antti Seppänen