KooKoon Juha Järvenpäälle pelikielto – katso video

8.3.2018

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt KooKoon Juha Järvenpäälle kolmen ottelun pelikiellon tiistain KooKoo–Ässät-ottelussa tapahtuneesta mailan heitosta.

Järvenpää on pelikiellossa KooKoon kaksi viimeistä runkosarjaottelua: 8.3. Pelicans–KooKoo ja 10.3. KooKoo–JYP. KooKoon kauden päättymisen johdosta Järvenpää kärsii yhden ottelun pelikiellostaan tulevaisuudessa edustamansa joukkueen seuraavassa Liiga-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Juha Järvenpää
Ottelu: KooKoo–Ässät
Peliaika: 59:59
Pelipäivä: 6.3.2018

1. Selostus asiasta

KooKoo–Ässät-ottelun kolmannessa erässä peliajassa 59:59 KooKoon maalivahti Juha Järvenpää iskee mailansa rikki maalitolppaan ja sen jälkeen heittää mailansa täydellä voimalla katsomoon. Ottelun erotuomarit tuomitsivat mailan heittämisestä Järvenpäälle pelirangaistuksen. Maila osuu katsomassa olevaan katsojaan, muttei aiheuta vahinkoa.

Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus Järvenpäälle epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta.

Järvenpää on antanut lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 168 mukaan rangaistaan pelaajia epäurheilijamaisesta käytöksestä. Säännön kohdan vi.3. mukaan pelaajalle, joka heilauttaa mailansa katsojaa tai muuta henkilöä kuin vastustajaa kohden, tuomitaan ottelurangaistus.

Ottelun videotallenteen mukaan Järvenpää on heittänyt rikotun mailansa täydellä voimalla katsomoon. Kurinpitodelegaatio toteaa, että kyseisen kaltainen teko vaarantaa katsojien turvallisuuden ja tulee rankaista säännön 168 vi 3 kohdan mukaisesti ottelurangaistuksella. Tässä tapauksessa maila osuu lisäksi katsojaan, muttei onneksi aiheuta vahinkoa. Ottaen huomioon menettelyn moitittavuuden kurinpitodelegaatio katsoo oikeaksi määrätä tästä teosta kolmen ottelun pelikiellon.

3. Ratkaisu

KooKoon Juha Järvenpäälle määrätään kolmen (3) ottelun pelikielto. Järvenpää on pelikiellossa KooKoon kuluvan kauden kahden viimeisen ottelun ajan ja KooKoon kauden päättymisen johdosta jatkossa Liigassa edustamansa seuran seuraavan ottelun ajan.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

7. maaliskuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen