Ilves piti playoffs-haaveet elossa – HIFK kaatui Sandellin johdolla

14.2.2018
Ilves piti playoffs-haaveet elossa – HIFK kaatui Sandellin johdolla

Sami Sandell johti keskiviikkona Ilveksen kolmeen pisteeseen. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Ilves kaatoi keskiviikkona Hakametsässä HIFK:n ja ilmoittautui mukaan taisteluun viimeisistä playoffs-paikoista. Tamperelaisten ykkösmies oli uransa piste-ennätyksen uusiksi laittanut Sami Sandell. Ilveksen ero kymmenentenä olevaan Ässiin on seitsemän pistettä.

Ilves–HIFK 2–1 (0–0, 2–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Ilveksen ja HIFK:n viihdyttävässä kohtaamisessa maaleja saatiin odotella aina toiseen erään asti. Illan avausmaalista vastasi vierailijoiden Jarkko Malinen, joka laukoi maalin edestä kiekon ohi vahvan otteluun pelanneen Riku Heleniuksen. Malisen kauden kymmenennen osuman alusti Vili Sopanen.

Tamperelaisten tehohetki koitti ottelun puolivälin jälkeen. Ensin ajassa 33.04 hurjassa kevätvireessä oleva Sami Sandell tasoitti ottelun kauniilla laukauksella. Vajaa neljä minuuttia myöhemmin syntynyt Ilveksen johtomaali olikin sitten kenties koko Liiga-kauden upein. Sandell toimitti kiekon vauhtiin Teemu Lepaukselle, joka syötti maalin takaa kiekon ovelasti takana tulleelle Teemu Rautiaiselle. Rautiainen sijoitti Ilveksen voitto-osuman lähes tyhjään maaliin.

Päätöserässä HIFK haki tasoitusta, mutta Ilveksen puolustus kesti 12 kertaa torjuneen Heleniuksen johdolla. Ilves kaatoi HIFK:n kauden molemmissa Hakametsän kohtaamisissa. Voiton myötä Ilves nousi HPK:n ohi 11. sijalle.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen