JYP voitti historiallisesti Champions Hockey Leaguen mestaruuden

6.2.2018
JYP voitti historiallisesti Champions Hockey Leaguen mestaruuden

JYPin Juha-Pekka Hytönen nosti CHL:n mestaruuspokaalin ilmaan. (Kuva: CHL / Mathias Bergeld)

Champions Hockey Leaguen mestari kaudella 2017–18 on JYP. Se voitti tiistaina Växjön Vida Arenassa pelatussa finaalissa lukemin 0–2. JYP on CHL:n ensimmäinen suomalaismestari. Aikaisemmat kolme mestaruutta ovat menneet Ruotsiin.

Växjö Lakers–JYP 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Finaalin avauserä oli tasainen ja JYPin Mikko Mäenpään viime minuuttien jäähystä huolimatta maaliton. Mäenpään jäähyä kesti toisen erän puolelle 42 sekunnin verran, mutta JYP kesti senkin. Växjö otti toisen erän edetessä ottelun hallinnan, ja Jaakko Jokinen sai kampitusjäähyn, kun takana oli 27.13. Janne Kolehmaiselle vihellettiin rangaistus hetki tämän jälkeen, joten JYP joutui kahden miehen alivoimalle reilusti yli minuutiksi, mutta Växjö ei onnistunut maalinteossa Robert Rosénin loistavasta paikasta huolimatta.

JYP pääsi vastaavasti heti toisen erän puolivälin jälkeen ylivoimalle Noah Welchin otettua jäähyn koukkaamisesta. Antti Suomelalle tuli tuon ylivoiman paras paikka. Isäntien Andrew Calof koukki itsensä jäähylle lähes heti Welchin jäähyn loputtua. Toinen ylivoima tuotti tuloksen, kun Joonas Nättinen tulitti ottelun avausmaalin ajassa 34.32.

Växjö sai kiekon maaliin tasan yhdeksän minuuttia ennen loppusummeria, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Växjö painoi rajusti päälle, mutta sortui väärään vaihtoon, kun ottelua oli pelattu 55.14. JYP ei tilannetta pystynyt hyödyntämään, ja vierailijoiden Nolan Yonkman otti jäähyn kiinnipitämisestä minuutti ja 25 sekuntia ennen päätössummeria.

Janne Kolehmainen niittasi JYPin mestaruusmaalin tyhjään maaliin alivoimalla 20 sekuntia ennen päätössummeria. JYPin maalivahti Jussi Olkinuora torjui ottelussa nollapelin 30 torjunnalla.

– Olen niin ylpeä! Tämä oli yllätys meille. Tiesimme, kuinka vahva Växjö on täällä kotonaan. Meidän joukkueemme teki tänään kaiken oikein. Loistava peli, loistava ilta, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi finaalin kansainvälisessä tv-lähetyksessä.

– Tiesimme, kuinka Växjö pelaa. Yritimme iskeä kovaa ja puolustaa korkealta ja antaa heille painetta, Virtanen kertasi ottelua.

JYP kuittasi mestaruudesta palkintorahoina 300 000 euroa.

JYP on Champions Hockey Leaguen kolmas mestari kilpailun neljävuotisen historian aikana. Aiemmat mestarit ovat vuonna 2015 mestaruuden voittanut Luleå HF ja sen jälkeen kaksi edellistä mestaruutta voittanut Frölunda.

* * *

>> Löydä kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelma


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen