CHL:n finaalipäivä on koittanut – JYP ja Växjö iskevät yhteen Ruotsissa

6.2.2018
CHL:n finaalipäivä on koittanut – JYP ja Växjö iskevät yhteen Ruotsissa

Hurrikaanipaitojen tuuletuksia kaivataan tiistaina Växjössä. (Kuva: Jiri Halttunen / CHL)

Champions Hockey Leaguen kausi 2017-2018 huipentuu tiistaina 6. helmikuuta pelattavassa finaalissa. Loppuottelussa nähdään Liiga-väriä, kun JYP haastaa ruotsalaisen Växjö Lakersin. Finaali pelataan Växjössä Vida Arenalla.

JYP pääsee Ruotsin pääsarjaa SHL:ää johtavan Växjön kimppuun voitto allaan, kun jyväskyläläiset kaatoivat KalPan lauantaina tyylipuhtain lukemin 3-0.

JYPin tie finaaliin ei käynyt helposti. Välierien toisessa osassa joukkue joutui voittomaalikilpailuun vierasjäällä tshekkiläistä Oceláři Třinecia vastaan. Sen JYP voitti ja pelaa nyt palkintona CHL:n mestaruudesta.

– Tämä on iso peli meille, mutta samalla iso mahdollisuus. On mahtavaa, että tänne tulee paljon myös omia kannattajiamme. He ovat äänekkäitä ja tuovat lisää fiilistä, kapteeni Juha-Pekka Hytönen hehkutti maanantain lehdistötilaisuudessa.

Växjö jäi välierien avausosassa 1-1-tasapeliin tshekkiläistä Liberecia vastaan, mutta toisessa osassa ruotsalaiset olivat parempia selkein 6-1-lukemin. Finaaliin Växjö lähtee vahvassa vireessä, kolmen ottelun voittoputkessa.

Myös Växjön paidasta löytyy suomalaisväriä. Janne Pesoselle kausi on joukkueessa ensimmäinen, Tuomas Kiiskiselle uran toinen.

– Halli on täynnä ja paljon Jyväskylästä faneja myös, niin pitää vain mennä nauttimaan sinne jäälle. Laitetaan hyvä show pystyyn, Jani Tuppurainen säestää. Mahtava kokemus on tulossa. En ole ennen tälläistä finaalia päässyt pelaamaan. Se on kerrasta poikki ja sillä tavalla tässä on oma mausteensa, JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen toteaa.

CHL:n finaali Växjö-JYP pelatataan tiistaina 6.2. kello 19.45 alkaen Växjössä. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä C More 1 -kanavalla ja sen selostaa Antero Mertaranta. Ottelun studiolähetys alkaa jo kello 19.

* * *

>> Löydä kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelma


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen