Tappara palasi voittokantaan JYPin kustannuksella – Mikkola ratkaisi jatkoajalla

31.1.2018
Tappara palasi voittokantaan JYPin kustannuksella – Mikkola ratkaisi jatkoajalla

Niko Mikkola nousi illan ratkaisijaksi jatkoajalla. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Hallitseva Suomen mestari Tappara palasi keskiviikkona voittojen tielle JYPin kustannuksella. Illan ainoan ottelun ratkaisi jatkoajalla Niko Mikkola. Tuloksen myötä molemmilla joukkueilla on kasassa 85 pistettä.

Tappara–JYP 3–2 JA (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Tappara palasi keskiviikon rästiottelussa voittokantaan, kun JYP kaatui vauhdikkaan ja fyysisen illan jälkeen lukemin 3–2. Neljän ottelun viikkoa pelaava JYP vastasi ottelun avausmaalista, kun Juuso Puustinen vei vieraat ylivoimalla johtoon. Osuma oli upeaa kautta pelaavalle Puustiselle jo kauden 22. Tamperelaisten tasoitusmaalia saatiin odotella reilu kuusi minuuttia. Osumasta vastasi tarkalla laukauksella olympialaisiin valittu Mikko Lehtonen.

Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa myös toisessa erässä. Tällä Tappara meni ensin johtoon, kun Niko Ojamäki karkasi maalintekoon. Osuma oli Porista Tampereelle siirtyneelle hyökkääjälle kauden kuudes. Kauaa Tappara ei saanut nauttia johtoasemasta. JYPin tasoitusmaali syntyi kolme minuuttia myöhemmin Juha-Pekka Hytösen lavasta.

Päätöserässä maaleja ei nähty, vaikka Tappara pääsi yrittämään muun muassa kahden miehen ylivoimalla. Ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, kun puolustaja Niko Mikkola päätti ottelun kauden toisella maalillaan ajassa 63.49. Voittomaalin alusti kapteeni Jukka Peltola. Tappion myötä JYPin kolmen ottelun voittoputki katkesi.

Illan myötä Tappara nousi tasapisteisiin JYPin kanssa. Molemmilla joukkueilla on tällä hetkellä kasassa 85 pistettä. Molempien joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina, kun JYP matkustaa HIFK:n vieraaksi ja Ilves isännöi Tapparaa Tampereen derbyssä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen