Viikon tulikuumimmalta hieno paluu kaukaloon – “Poikkeuksellista oveluutta maalinteossa”

30.1.2018
Viikon tulikuumimmalta hieno paluu kaukaloon – “Poikkeuksellista oveluutta maalinteossa”

Kuva: Vesa Koivunen

HIFK:n Miro Heiskanen on menneen viikon tulikuumin Liiga-pelaaja. Perinteisen listan kakkospaikalle sijoittuu Sportin Olavi Vauhkonen ja kolmoseksi Kärppien Mikael Ruohomaa.

18-vuotias Miro Heiskanen palasi Liiga-ympyröihin yli kuukauden tauon jälkeen erinomaisessa vireessä. Puolustaja oli kaatamassa perjantaina Tapparaa kahdella maalillaan. Kauden 22 ottelussa on syntynyt peräti 11 täysosumaa. Olympiakisat odottavat.

"Olkapäävammasta toipunut Heiskanen tuli ryminällä takaisin kaukaloon. Johdatti HIFK:n tuplavoittoon mestarisuosikki Tapparasta. Maailmanluokan liu'un omaava superjunnu pelaa rajattomalla itseluottamuksella isoja minuutteja – myös alivoimalla. Heiskasella on puolustajaksi poikkeuksellista oveluutta maalinteossa."

Olavi Vauhkonen on näyttänyt maalitekotaitojaan Liigassa aikaisemminkin. Tammikuussa on syntynyt kuusi osumaa ja laitahyökkääjä on kasvattanut kauden maalimääränsä jo 17:ään. Vauhkonen on myös ylivoimapelissä vaasalaisille tärkeä mies.

"Siivitti maaleillaan Sportin kolmen ottelun voittoputkeen. Kolmessa pelissä verkko heilui neljästi. Mies on maaliedustalla erittäin ulottuva ja vahva vääntäjä. Sivuaa aikaisempaa maaliennätystään Liigassa ja tulee rikkomaan aikaisemman piste-ennätyksensä."

Mikael Ruohomaa sivuaa tällä hetkellä yhden kauden piste-ennätystään kahden kauden takaa. Pisteputki on nyt kuuden ottelun mittainen (3+5). Pistepörssin kolmonen vakuuttaa myös tehopörssissä lukemalla +23.

"Kärppien ykkösketjun sentteri parantaa koko ajan. Aikaisemmin isoja riskejä ottanut pelaaja tunnistaa nykyisin paremmin hetken, jolloin luopua kiekosta. Tammikuussa yhdessä ottelussa ilman pisteitä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen