JYPin Janne Kolehmaiselle ei määrätty pelikieltoa – katso video

23.1.2018

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt JYPin Janne Kolehmaiselle pelikieltoa lauantaina Jukurit–JYP-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Järvinen on edustuskelpoinen JYPin seuraavassa ottelussa, joka pelataan tiistaina 23.1. Lukkoa vastaan.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Janne Kolehmainen
Ottelu: Jukurit–JYP
Peliaika 42:59
Pelipäivä: 20.1.2018

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 42:59 JYP:n Janne Kolehmainen taklaa Jukurien Valtteri Hotakaista. Tilanteesta tuomittiin Kolehmaiselle 5 minuutin rangaistus sekä pelirangaistus (5+PR) pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Kolehmainen on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

Taklattu Hotakainen loukkaantui tilanteessa eikä jatkanut ottelun pelaamista.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtävien havaintojen Hotakainen luistelee Jukurien puolustusalueella ensimmäisenä laidan vieressä olevaan irtokiekkoon ja purkaa sen yhdellä kosketuksella kohti keskialuetta. Samanaikaisesti Hotakaisen kanssa kohti irtokiekkoa luistelee Kolehmainen, joka samanaikaisesti Hotakaisen purkaessa kiekkoa taklaa tätä. Hotakainen loukkaantuu taklauksen johdosta.

Liigan kurinpidossa on linjattu ennen kauden alkua, että päähän kohdistuneet taklaukset on asetettu korostuneen huomion kohteeksi. Päähän kohdistuneena taklauksena pidetään kaikkia taklauksia, joissa ensimmäinen kontakti tapahtuu taklatun pelaajan päähän. Lisäksi päähän kohdistuneena taklauksena pidetään taklauksia, joissa ensimmäisenä ja pääosin vartaloon kohdistuvan taklauksen jälkeen isku kohdistuu taklatun pelaajan päähän.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Kolehmaisen taklaus on suoritettu kiekolliseen vastustajaan, joka on tietoinen lähestyvästä taklauksesta. Lisäksi Kolehmainen suorittaa taklauksen sääntöjen edellyttämällä tavalla siten, että taklaus ei suuntaudu ylöspäin. Edelleen delegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan ei voida todeta Kolehmaisen taklauksen kohdistuvan ensimmäisenä taikka muutoin taklauksen kohdistuvan Hotakaista päähän. Delegaatio toteaa, että taklauksessa pelaajien kypärien välillä on kontakti, mutta Kolehmaisen suorittama taklaus on vartalotaklaus, joka ei kohdistu vastustajan pään tai niskan alueelle. Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, ettei tilanteessa tapahdu muutakaan sääntörikettä, jonka takia Kolehmaiselle tulisi määrätä ottelurangaistus

3. Ratkaisu

JYPin Janne Kolehmaiselle ei määrätä pelikieltoa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

22. tammikuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen