Tomi Tuomisto vahvistaa Sportia – Filip Riskan sopimus purettu

22.1.2018
Tomi Tuomisto vahvistaa Sportia – Filip Riskan sopimus purettu

Tomi Tuomisto pelaa loppukauden Sportin riveissä. (Kuva: Heidi Koivunen)

Sport on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Tomi Tuomiston kanssa. Samassa yhteydessä Sport tiedotti, että seuraa kaksi kautta edustanut Filip Riska ei jatka joukkueessa.

27-vuotias keskushyökkääjä Tomi Tuomisto pelasi viime kaudella Liigaa HIFK:n paidassa. Tuomiston ja Sportin välinen sopimus kattaa loppukauden ja sisältää seuran option ensi kaudesta.

– Olimme jo kesällä kiinnostuneita Tuomistosta ja nyt saimme homman vihdoin natsaamaan. Tuomisto on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa. Hän ei ole tällä kaudella pelannut missään, joten katsomme rauhassa, milloin hän on valmis pelaamaan, urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä sanoo.

Tuomisto on pelannut Liiga-urallaan yhteensä 37 ottelua pistein 2+8=10. Keväällä 2016 hän saavutti HIFK:ssa SM-hopeaa.

* * *

Filip Riskan kuluvaa kautta koskeva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Sportista aikoinaan Liiga-ympyröihin ponnistanut Riska palasi takaisin Vaasaan viime kaudeksi ja edusti Sportia Liigassa yhteensä 94 ottelussa.

– Halusimme antaa Filipille mahdollisuuden lähteä hakemaan uusia tuulia ja mahdollisuuksia uralleen. Olemme kiitollisia kaikesta, mitä hän on tehnyt tämän yhteisön eteen ja toivotamme hänelle onnea tulevaisuuden taisteluihin, Markus Jämsä kommentoi.

32-vuotias keskushyökkääjä pelaa loppukauden Ruotsin Allsvenskanissa uumajalaisessa IF Björklövenissä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen