Viikon tulikuumin tulee HPK:sta – "Kiekko pysyy hallussa kuin liimattuna"

16.1.2018
Viikon tulikuumin tulee HPK:sta – "Kiekko pysyy hallussa kuin liimattuna"

Oula Palve oli huippuvireessä viikon otteluissaan. (Kuva: Tomi Natri)

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve ja puolustaja Joonas Lehtivuori miehittävät Liiga-viikon tulikuumien pelaajien kärjen. Kolmanneksi listalle nousee Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen.

25-vuotias Oula Palve pelaa läpimurtokauttaan Liigassa. Jo viime kaudella Palve väläytteli osaamistaan HPK:ssa, mutta nyt piste-ennätys on siirtynyt uusille kymmenille. Viiden ottelun pisteputki (3+7) katkesi Kärppiä vastaan, mutta muuten viime viikko tuotti muhkeasti pisteitä.

"Kiekko pysyy hallussa kuin liimattuna. Dominoi ajoittain kaukaloa. Kantanut Kerhon hyökkäyksessä koko kauden suurinta vastuuta. Kuluneella viikolla löytyi tehoja laajemminkin, mikä näkyi heti joukkueen pistesaldossa. Palve jäi Kärppiä vastaan nollille, mutta tehoili kahteen muuhun hulppeat 2+5."

Joonas Lehtivuori on ollut erinomaisessa vireessä tammikuun otteluissaan. Tehokkuus näkyy myös lisääntyneenä peliaikana. Kauden peliaikakeskiarvo on 20.25, mutta tammikuussa Lehtivuori on pelannut keskimäärin kolme minuuttia enemmän.

"Ollut tammikuussa kuin uudelleen syntynyt. Viiteen otteluun pisteet 2+7. Aina taitavana kiekollisena puolustajana tunnettu Lehtivuori on teknisesti erittäin taitava. Tehojen irti saaminen hyökkäyspäässä on ollut ailahtelevaa. Nyt näyttää hyvältä!"

Kaapo Kähkönen on Liiga-maalivahtien torjuntaprosenttitilaston ykkönen lukemalla 93,1. Ykköspaikkaa Kähkönen pitää lisäksi voittotilastossa, ja nollapelitilastossa hän on jaetulla kärkipaikalla. Tärkeä palanen Lukon nousussa takaisin playoffs-joukkueeksi.

"Mies pelaa huikealla tasolla illasta toiseen. Viikon kolmesta pelistä Lukko poimi seitsemän pistettä ja kiitos menee jälleen maalinsuulle. Kolmen pelin torjuntaprosentti on lähes 96. Mies on kypsynyt tasaiseksi huippuvahdiksi. Ensi vuonna rapakon taakse?"

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen