Kotijoukkueiden juhlaa – Kärpät nollasi Ilveksen, HPK voittoputki sai jatkoa

16.1.2018
Kotijoukkueiden juhlaa – Kärpät nollasi Ilveksen, HPK voittoputki sai jatkoa

Kärppien Jussi Rynnäs torjui nollapelin eteen yhteensä 30 kertaa. (Kuva: Ville Honkonen)

Kotijoukkueiden juhlaa! Viikon avanneen tiistain voittajat olivat voittoputkessa oleva HIFK, huimaa virettään jatkanut HPK, ensimmäisen kerran TPS:n tällä kaudella kaatanut KalPa, Ilveksen nollannut Kärpät, KooKoon murskannut Lukko ja pisteet Lahdessa pitänyt Pelicans.

HIFK–Ässät 4–3 VL (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

HIFK saavutti tiistaina Nordiksella neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Ässät kaatui voittomaalikilpailun jälkeen. Voittomaalikilpailun ainoat onnistuvat olivat HIFK:n Niklas Nordgren ja Erik Thorell. Varsinaisella peliajalla iskettiin maaleja vuorotahtiin, HIFK johti kahdesti ja Ässät kerran. Illan tehokkain oli kaksi maalia laukonut Jarno Kärki. Myös pisteet 1+1 iskenyt Jesperi Kotkaniemi oli vahvalla pelipäällä. HIFK:n osumista kaksi syntyi ylivoimalla, näistä vastasivat kolmannessa peräkkäisessä ottelussa osunut Lennart Petrell ja Oliwer Kaski. Ässille tappio oli kuudes peräkkäinen.

HPK–Jukurit 3–2 (0–0, 2–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalit

Playoffseihin tiukasti pyrkivä HPK jatkoi kiriään tiistaina kotihallissaan. Tällä kertaa hämeenlinnalaiset kaatoivat Jukurit. Kotijoukkueen ykkösnimeksi kohosi vahvan vireen löytänyt Kristian Vesalainen pisteillä 1+1. HPK:n avausmaalin iski alivoimalla Miro Ruokonen ja voittomaalin päätöserässä Eetu Tuulola. Jukurit kiri päätöserässä maalin päähän Teemu Suhosen kahdella osumalla. Maalia lähemmäksi vierailijat eivät kuitenkaan päässeet. Voitto oli HPK:lle jo viides peräkkäinen. Voitolla Kerho nousi kahdenneksitoista ohi Ilveksen.

KalPa–TPS 3–2 JA (1–1, 0–0, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

KalPa onnistui tiistaina voittamaan TPS:n ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Avauserässä molemmat osuivat kertaalleen, ensin Markus Nurmi vei vieraat johtoon ja vajaat kolme minuuttia myöhemmin Alexandre Texier tasoitti. KalPa hyppäsi päätöserässä kuskin paikalle, kun Alexander Ruuttu iski kauden 13. osumansa ajassa 48.53. TPS kiri kuitenkin tasoihin pelatessaan kuudella kenttäpelaajalla, kun Ilkka Heikkinen tasoitti ainoastaan yhdeksän sekuntia ennen loppua. Jatkoajalla KalPalle voiton iski Mathew Maione ajassa 62.44. Voitto oli KalPalle toinen peräkkäinen.

Kärpät–Ilves 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Liigan kärjessä porskuttava Kärpät nollasi tiistaina Ilveksen Oulussa. Oululaiset karkasivat toisen erän tehohetken ansiosta kahden maalin karkumatkalle. Päätöserässä kotijoukkueen johto tuplaantui. Illan ykkösnimet olivat kaksi maalia iskenyt Ville Leskinen ja kolme osumaa alustanut Saku Mäenalanen. Leskisen lisäksi maalinteossa onnistuivat Nicklas Lasu ja Mikael Ruohomaa. Kärppien maalilla Jussi Rynnäs pelasi kauden toisen nollapelinsä torjumalla 30 kertaa. Tappio oli viimeisiä playoffs-paikkoja jahtaavalle Ilvekselle jo neljäs peräkkäinen, tamperelaiset eivät ole kahdessa viimeisessä ottelussaan onnistuneet tekemään yhtäkään maalia.

Lukko–KooKoo 6–1 (3–1, 2–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Hyvän pelivireen löytänyt Lukko murskasi tiistaina kotonaan KooKoon tylyin lukemin. KooKoo iski ottelun avausmaalin ainoastaan 54 sekunnin jälkeen. Seuraavasta kuudesta osumasta vastasikin Lukko. Raumalaisten parhaat pistemiehet olivat pisteet 2+1 kerännyt Toni Koivisto ja kaksi maalia tehnyt Janne Keränen. Myös peliään koko ajan parantava Chris VandeVelde (1+1) oli vahvalla pelipäällä. Muut illan maalintekijät olivat Lukon Valentin Claireaux ja KooKoon Malte Strömwall. Voitolla Lukko vankisti asemiaan viidennellä sijalla. Neljännen tappionsa viimeiseen viiteen otteluun kokeneella KooKoo on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan yksitoista pistettä.

Pelicans–Sport 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Pelicans piti viikon alkajaisiksi täyden pistepotin Lahdessa, kun Sport taipui maalin erolla Isku Areenassa. Lahtelaisten osumista vastasivat ottelun alkutahdit lyönyt Antti Tyrväinen, kauden toisen maalinsa iskenyt Severi Lahtinen ja päätöserässä voittomaalin tehnyt Joonas Alanne. Kaksi kotijoukkueen maaleista alusti Mikko Kousa. Sportin molemmat maalit olivat läpimurtokauttaan pelaavan Aleksi Ainalin käsialaa. Liigan jumbopaikalle jumittuneet vaasalaiset ovat voittaneet viimeisestä yhdeksästä ottelustaan vain yhden. Pelicansille kotivoitto oli toinen peräkkäinen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen