JYP eteni CHL-finaaliin – vastustajaksi ruotsalainen Växjö

16.1.2018
JYP eteni CHL-finaaliin – vastustajaksi ruotsalainen Växjö

JYP taisteli tiistaina finaaliin. (Kuva: CHL / Jiri Halttunen)

JYP selvitti tiensä Champions Hockey Leaguen finaaliin! JYP kaatoi välierässä Oceláři Třinecin voittomaalikilpailun jälkeen yhteismaalein 6–7. Jyväskyläläisten finaalivastustaja on ruotsalainen Växjö! Finaali pelataan Ruotsissa 6. helmikuuta.

Oceláři Třinec–JYP 4–2 (1–2, 1–0, 2–0)
JYP jatkoon voittomaalikilpailun jälkeen yhteismaalein 6–7
>> Tilastot
>> Maalit

Oceláři Třinec tuli otteluun valtavalla latauksella ja hallitsi ottelun avausminuutteja. Vaarallinen Martin Růžička vei Trinecin 1–0-johtoon jo 2.07 kohdalla. Ensimmäisen viiden minuutin aikana JYP ei laukonut kertaakaan, Trinec peräti yhdeksän kertaa. JYP-vahti Juho Olkinuora piti maalista huolimatta joukkuettaan pystyssä arvokkailla torjunnoilla.

– Kova oli peli, vaikka kuinka tiesimme, mikä olisi humpan juoni. Meillä oli erittäin hyvä joukkue vastassa, ja fanaattiset fanit. He löivät kaasun pohjaan, ja vaikka kuinka tiesimme sen, emme pystyneet alussa vastaamaan. Alku oli Trinecin, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kertoi.

Trinecin David Musil otti jäähyn ajassa 4.48, minkä ansiosta JYP pääsi peliin kiinni. Juuso Vainio laukoi tasoituksen ajassa 10.49 Jarkko Immosen vahvan kiekon ylöstuonnin jälkeen.

Immonen itse vei JYPin avauserässä 1–2-johtoon, kun peliä oli pelattu 17.36. Juha-Pekka Hytönen laukoi napakasti laidasta, Trinecin maalivahti Šimon Hrubec antoi torjunnasta irtokiekon maalin eteen, josta Immonen suti kiekon varmasti maaliin.

Trinec tuli jälleen toiseen erään kovalla vimmalla, mutta Olkinuora otti useita loistavia torjuntoja. Trinecin Michal Kovařčík kuitenkin tasoitti maalin edestä ajassa 25.07. Tasoituksen jälkeen JYP selvitti kaksi tiukkaa alivoimaa.

David Musil vei Trinecin päätöserässä 3–2-johtoon, kun peliä oli takana 47.50 ja toi tshekkiläiset kokonaistilanteessa jälleen maalin päähän. JYP otti tuon maalin jälkeen aikalisän. Ondrej Kovařčík tasoitti otteluparin 4–2-maalillaan reilut kolme minuuttia myöhemmin kolmannen erän puolivälin jälkeen.

– Kun viimeiseen erään mennään kahden maalin johdossa, niin sen tietää, että jompikumpi tekee maalin ennemmin tai myöhemmin. Kun he tulivat yhteismaaleissa tasoihin, niin pelihän muuttui täysin. Sitten oli molemmilla menetettävää, ja peli oli tasaista rankkareille asti, Virtanen tuumasi

Kymmenen minuutin jatkoaika oli maaliton ja näin ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa. Siinä JYPiltä onnistuivat Antti Suomela ja Jarkko Immonen. Olkinuora oli ohittamaton. Hän oli lopulta ottelun tärkein JYP-pelaaja 39 torjunnallaan.

Virtanen summasi CHL:n tärkeyttä JYPille ja kertoi suorituksen kovuudesta.

– Kun miettii kolmea viime vastustajaamme, niin ne ovat Suomen mestari Tappara, Tshekin mestari Kometa ja heidän liigassaan varmaan kovimmalla budjetilla pelaava Trinec. Tässä sarjassa on pirun vaikea pärjätä! Ensin pitää edellisenä vuonna pärjätä omassa liigassa, että tänne pääsee, Virtanen päätti.

CHL:n toinen välierä Växjö-Liberec päättyi Växjölle 6-1 ja se meni toisena seurana finaaliin. CHL:n finaali pelataan helmikuun kuudentena päivänä Växjössä.

>> Kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelma


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen