KooKoon Michael Keräselle ei määrätty pelikieltoa – katso video

6.1.2018

arkena

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt KooKoon Michael Keräselle pelikieltoa perjantain Ilves–KooKoo-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Keränen on edustuskelpoinen KooKoon seuraavassa ottelussa, joka pelataan lauantaina 6.1. Pelicansia vastaan.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Michael Keränen
Ottelu: Ilves–KooKoo
Pelipäivä 5.1.2018
Otteluaika: 13:09

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 13:09 KooKoon puolustusalueella on aloitustilanne, jossa KooKoon aloittajana on Michael Keränen ja Ilveksen aloittajana Sami Sandell. Kiekon tiputtua jäähän Keränen voittaa aloituksen. Aloitusvoiton jälkeen Keräsen mailan nousee Sandellin haaroväliin.

Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia. Otteluvalvoja on raportoinut tilanteen päävideotuomarille, joka on edelleen asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Sandell ei loukkaantunut huitomisen seurauksena.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 huitominen on teko, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomisen seurauksena, tuomitaan iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus. Säännön vi-kohdan mukaan pelaajalle, joka nostaa mailansa vastustajan jalkojen välissä tarkoituksenaan osua vastustajaa nivusiin, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta. Delegaatio katsoo, että videotallenteen perusteella Keränen aloitusvoittonsa jälkeen pyrkii estämään vartalollaan Sandellin etenemistä kohti kiekkoa. Tähän blokkaamiseen liittyen Keräsen mailan nousee jäästä ilmaan ja osuu Sandellia haaroväliin. Delegaatio toteaa, että kyseessä on säännössä 159 tarkoitettu huitominen, josta olisi tullut viheltää jäähy Keräselle.

Kurinpitodelegaatio ei kuitenkaan pidä Keräsen huitomistekoa tilanteessa tarkoituksellisena mailan nostamisena vastustajan nivusiin eikä myöskään piittaamattomana vastustajan vaarantamisena. Näin ollen delegaatio katsoo, ettei tilanteesta tule määrätä ottelurangaistusta Keräselle.

3. Ratkaisu

KooKoon Michael Keräselle ei määrätä ottelurangaistusta.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Tampereella, 6. tammikuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen