Viikon tulikuumin tulee Turusta – “Uskomaton kyky pysyä kiekossa”

26.12.2017
Viikon tulikuumin tulee Turusta – “Uskomaton kyky pysyä kiekossa”

Kuva: Timo Savela

TPS:n Ilari Filppula on rankattu viikon tulikuumat pelaajat –listan ykköseksi. Kärkikolmikkoon sijoittuvat lisäksi Lukon Kaapo Kähkönen ja JYPin Antti Suomela.

Ilari Filppula on pelannut syyskauden huimalla 1,33 pisteen keskiarvolla. Kokenut 36-vuotias monikäyttöinen hyökkääjä on tehnyt kaudella vasta kaksi maalia, mutta alustanut peräti 22. Tehopörssissä Filppula on TPS:n ykkönen lukemalla +13.

"Palattuaan kaukaloon loukkaantumisen jälkeen marraskuun puolivälissä, jälki on ollut kovaa. 13 otteluun 19 pistettä. Pisteittä ainoastaan kerran tuolla jaksolla. Syöttökoneella on uskomaton kyky pysyä kiekossa ja luopua siitä oikeaan aikaan. Turussa muistellaan vielä hyvällä Filppulan edellistä visiittiä, jolloin Palloseura nappasi edellisen mestaruutensa."

Kaapo Kähkönen on ollut nostamassa Lukkoa takaisin voittokantaan tappiollisen vaiheen jälkeen. Kaksi peräkkäistä nollapeliä ovat kohottaneet joulukuun torjuntaprosentin lukemaan 94,3.

"Joulutauolle kahden nollapelin siivittämänä HIFK:ta ja KooKoo:ta vastaan. Kähkönen parantaa otteitaan kausi kauden jälkeen. Voittajatyyppi, joka ei ole vielä perillä, vaan haluaa tulla koko ajan paremmaksi."

Keskushyökkääjä Antti Suomela on ollut erinomaisessa pistevireessä viime kierroksilla. Kahdeksassa viime ottelussaan Suomela on jäänyt pisteittä vain kerran ja koonnut 11 pistettä.

"Pelannut tasaisen vahvasti koko kauden. Pääsi näyttämään Puustisen ja Turkulaisen maajoukkuekomennusten aikana, että tulosta tulee myös muiden rinnalla. Joulukuun kuuteen otteluun pisteet 3+5 ja joulutauolle pistepörssin nelosena."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen