Liiga tiistaina: Viimeinen rypistys ennen joulutaukoa

19.12.2017
Liiga tiistaina: Viimeinen rypistys ennen joulutaukoa

Maajoukkuekomennukselta palannut Jukka Peltola kipparoi Tapparaa ottelussa Per Savilahti Naganderin SaiPaa vastaan. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Liigassa pelataan tiistaina viiden ottelun kierros ennen viikon ottelutaukoa. Mikkelissä Jukurit hakee neljättä peräkkäistä kotivoittoaan, kun vastaan luistelee HPK. Kouvolassa alavireiset KooKoo ja Lukko hakevat täydennystä pistepotteihinsa. JYP pyrki murtamaan Oulussa sarjakärki Kärppien kotitaian. Tapparan ja SaiPan syksyn kohtaamisissa kotietu on pitänyt. Kuntopuntarin ykkönen KalPa vierailee Turussa, mutta onko TPS jälleen parempi. Lue taustat illan kierrokselle.

Jukurit - HPK | Kokoonpanot

Jukurien voittoputki katkesi edellisessä ottelussa maalin vierastappioon Ässiä vastaan. Kotipeleistä voittoputki on kolmen pelin mittainen. HPK on hävinnyt viisi edellistä otteluaan. Lokakuussa Jukurit voitti HPK:n Hämeenlinnassa 3-2. HPK haki 2-1-voiton Mikkelistä marraskuussa.

KooKoo - Lukko | Kokoonpanot

KooKoo on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Viidestä edellisestä kotiottelustaan KooKoo on voittanut vain yhden. Lukko katkaisi perjantaina neljän ottelun tappioputkensa kotivoittoon HIFK:sta. Vierasotteluista Lukon edellinen täysi pistepotti on tullut 13. lokakuuta. KooKoo on voittanut Lukon syyskauden molemmissa kohtaamisissa (3-2 ja 4-2).

Kärpät - JYP | Kokoonpanot

Kärppien voitto- ja pisteputket päättyivät perjantain vierastappioon Pelicansille. Kotipeleistä pisteputki on kestänyt kauden alusta asti, 16 ottelun ajan. JYP oli voitokas perjantaina HPK:ta vastaan. Seitsemän viimeistä vierasottelua ovat tuottaneet neljä voittoa ja 13 pistettä. JYP voitti Kärpät syyskuussa Jyväskylässä, Kärpät oli parempi lokakuussa Oulussa.

Tappara - SaiPa | Kokoonpanot

Tapparan neljän ottelun voitto- ja kuuden ottelun pisteputki katkesivat perjantaina Vaasassa Sportia vastaan. Kotipeleistään Tapparalla on alla kaksi voittoa. SaiPa on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan maalilla Jukureille ja Ässille. Mikkelissä katkesi myös neljän ottelun vierasvoittoputki. Syyskuun lopulla SaiPa voitti Tapparan Kisapuistossa 3-2, Tappara oli parempi lokakuun kohtaamisessa Hakametsässä maalen 4-2.

TPS - KalPa | Kokoonpanot

TPS on voittanut kolme edellistä otteluaan – kaikki vieraskaukaloissa. Joukkue pelaa kotonaan viiden vierasottelun jälkeen. Neljästä edellisestä Turun ottelustaan TPS on voittanut kolme. KalPa oli voitokas edellisessä ottelussaan HIFK:ta vastaan. Kuopiolaisilla on 10 voittoa 11:stä edellisestä ottelustaan. Vierasotteluiden voittoputki on kuuden pelin mittainen maalierolla 17-5. TPS on voittanut KalPan molemmissa kauden kohtaamisissa: 4-3 (JA) Kuopiossa ja 3-2 Turussa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen