Kärppä-sentteri viikon tulikuumin – “koko joukkueen tukipilari”

11.12.2017
Kärppä-sentteri viikon tulikuumin – “koko joukkueen tukipilari”

Mikael Ruohomaa on koonnut 31 ottelussaan pisteet 13+16=29 ja sijoittuu pistepörssissä viidenneksi. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärppien Mikael Ruohomaa on valittu Liigan viikon tulikuumimmat pelaajat –listan ykkösnimeksi. Ruohomaan jälkeen listan kärkikolmikkoon sijoittuvat KalPan Niko Hovinen ja HIFK:n Erik Thorell.

29-vuotias keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa antoi hienoja näyttöjä osaamisestaan jo KalPassa toissa kaudella. Viime kausi meni loukkaantumisen vuoksi kuitenkin pilalle. Nyt Ruohomaa on löytänyt huippuvireen Julius Junttilan ja Charles Bertrandin välissä.

"Näyttävä ratkaisumaali yksilösuorituksen päätteeksi ulkoilmaottelussa HIFK:ta vastaan pohjusti Ruohomaan upean neljän maalin viikon. Vajaassa neljässä vuodessa Ruohomaa on kasvanut Mestis-tasolta nyt ensi kertaa maajoukkuetasolle. Johtaa esimerkillään keskushyökkääjänä Liigan tehokkainta ketjua. Taitosentteristä on muokkautunut koko joukkueen tukipilari."

Niko Hovisen otteet häikäisevät edelleen, vaikka HPK pystyi yllättämään Hovisen peräti kahdesti (!). Torjuntaprosentti syyskaudelta edelleen käsittämätön 98,2.

"Pelasi vain yhden ottelun viikolla. Tulos oli tietysti voitto omalle joukkueelle. Rauhallisuus on silmiä hivelevää. KalPalla on todella positiivinen ongelma maalivahtien suhteen."

Erik Thorell on pelannut erinomaisesti viime kierroksilla. 25-vuotias ruotsalainen on noussut joukkueensa kultakypäräksi, maali- ja syöttötilastojen kärkipaikalle sekä selväksi ykköseksi myös tehopörssissä lukemalla +13. Pitkälle pisteputkelle on odotettavissa jatkoa.

"Peräti kymmenen ottelun pisteputkessa seilaava laituri hämmästyttää ilta illan jälkeen. Alkukaudesta näytti kuin olisi menettänyt viime kaudella hankitun itseluottamuksensa. Nyt se on taas löytänyt. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, erityisesti hyökkäysten riskienhallinnassa, kehitettävää."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen