Kärpät haki täydet pisteet Vaasasta – Ruohomaa ja Junttila tehokkaina

7.12.2017

Kärpät haki täydet pisteet Vaasasta – Ruohomaa ja Junttila tehokkaina

Kärppien kelpaa tuuletta, sarjajohto on jo kymmenen pistettä. (Kuva: Ville Honkonen)

Liigan kärjessä etenevä Kärpät haki torstaina täyden pistepotin alavireiseltä Sportilta. Oululaiset ovat hävinneet vimeisestä kolmestatoista ottelustaan vain yhden. Illan ykkösnimet olivat Mikael Ruohomaa ja Julius Junttila.

Sport–Kärpät 1–3 (1–0, 0–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Sport aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäinen maali syntyikin jo ajassa 05.31, kun Joel Kiviranta iski kauden yhdeksännen osumansa. Vaasalaisten tärkeän johtomaalin alustivat ketjukaverit Antti Kalapudas ja Aleksi Ainali. Kyseinen ketju oli torstaina Sportin toimivin kokonaisuus.

Hurjassa vireessä oleva Kärpät nousi peliin mukaan toisessa erässä. Tasoitusmaali syntyi Saku Mäenalasen lavasta ylivoimalla ajassa 23.45. Mäenalaisen kauden yhdeksännen maalin alustivat puolustajat Teemu Kivihalme ja Shaun Heshka. Oululaisten johtomaali syntyi reilut kuusi minuuttia myöhemmin ja jälleen ylivoimalla. Tekijänä oli Kaisaniemen ulkoilmaottelun sankari Mikael Ruohomaa. Voittomaaliksi jääneen osuman alustivat Miika Koivisto ja kultakypärä Julius Junttila.

Päätöserässä Kärpät piti järkevällä pelaamisellaan Sportin pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Kärpät myös lisäsi johtoaan päätöserän seitsemännellä minuutilla, kun Junttila (1+1) ohjasi maalin edestä Ruohomaan (1+1) laukauksen ohi hyvin pelanneen Jonathan Iilahden. Viimeiseen maaliin syötön merkkautti myös Heshka (0+2).

Voitolla Kärpät venytti sarjajohtonsa jo kymmeneen pisteeseen. Oululaiset ovat tällä hetkellä kolmentoista ottelun pisteputkessa. Pisteputken aikana Kärpät on hävinnyt ainoastaan kerran voittomaalikilpailussa. Pitkään vaisusti pelanneelle Sportille tappio oli kuudes peräkkäinen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen