Karjalaiselle hattutemppu – Tampereella ja Kouvolassa viiltäviä eriä

1.12.2017

Karjalaiselle hattutemppu – Tampereella ja Kouvolassa viiltäviä eriä

Hattutemppu reilussa 20 minuutissa. (Kuva: Tomi Natri)

Liigaa pelattiin perjantaina kuuden ottelun verran, eikä kamppailuista tapahtumia puuttunut. Tapparan Jere Karjalainen iski vanhaa seuraansa vastaan hattutempun vain reilun 22 minuutin pelin jälkeen. Tampereella Ilves säväytti neljän maalin avauserällään, ja KooKoo puolestaan nakutti kolme maalia alle kolmeen minuuttiin. Kuopiossa 18-vuotias Joni Ikonen teki Liiga-uransa ensimmäisen maalin.

HIFK-TPS 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Maalit

Helsingissä pelattiin perjantaina kärkipään kamppailu, kun yhteen ottivat HIFK ja TPS. Isännät aloittivat maalinteon avauserässä, kun Juhani Tyrväinen löi kiekon häkkiin aivan Oskari Setäsen nenän edestä. HIFK:n vauhti jatkui myös toisessa erässä, kun Vili Sopanen lisäsi johtoa ylivoimalla.

Helsinkiläisten illan molempiin osumiin syötön nappasi Patrik Carlsson. Ottelussa nähtiin myös kaksi videotarkistusta, mutta kumpikaan ei päättynyt joukkueiden tuuletuksiin.

Turkulaiset väläyttivät osaamistaan päätöerässä Eric Perrinin osumalla. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt tasoitukseen saakka, vaikka TPS koitti onneaan ilman maalivahtia.

HIFK:lle voitto oli viides peräjälkeen ja jo yhdestoista perättäinen Nordenskiöldinkadulla.

HPK-Tappara 2-5 (1-2, 1-3, 0-0)
>> Tilastot
>> Maalit

Hämeenlinnan illan isoimmasta tähdestä ei ole epäselvyyttä, sillä Tapparan Jere Karjalainen iski hattutempun entistä seuraansa vastaan ennen kuin ottelusta oli pelattu edes puolet. HPK ei onnistunut maalinteossa kertaakaan hatullisen täyttymisen jälkeen.

Hämeenlinnalaisten illan molemmat maalit viimeisteli ylivoimalla paikoille päässyt Kristian Vesalainen.

Avauserän jälkeen tilanne oli vielä tasainen 1-2, mutta joukkueet olivat selvästi keränneet erätauolla lisäenergiaa. Toisen erän ensimmäisen maalin iski Vesalainen, mutta loppu oli Tapparan näytöstä. Karjalainen sai hattutemppunsa täyteen ajassa 22.18 , ja HPK:n Antti Karjalainen vaihdettiin pois maaliltaan.

Juhani Jasu sinetoi voiton vielä omalla osumallaan. Voitto katkasi Tapparan neljän ottelun mittaisen tappioputken.

Ilves-JYP 5-2 (4-0, 1-1, 0-1)
>> Tilastot
>> Maalit

Ilveksen avauserä oli perjantaina valttia. Neljä maalia laittoivat JYPille jauhot suuhun, eikä joukkue onnistunut kirimään takamatkaa umpeen. Illan tehopelaajia olivat Ville Meskanen (2+1) ja Sami Sandell (1+2).

Tamperelaisrummutuksen aloitti Tapio Laakso. Eemeli Suomi ja Sami Sandell lisäsivät vetä myllyyn. Kotijoukkue iski ensimmäiset kolme maaliaan reiluun 13 minuuttiin, ja jyväskyläläisten Juho Olkinuora vaihdettiin pois maalinsuulta. Meskanen kuitenkin yllätti JYPin vielä kahdesti.

Vierailijat onnistuivat kaventamaan peliä muun muassa Mikko Kaltevan kolmannen erän alivoimamaalilla, mutta takamatka oli lopulta liian suuri kirittäväksi. JYP-vahdit Olkinuora ja Eetu Laurikainen torjuivat ottelussa yhteensä vaivaiset 12 kertaa.

KalPa-Ässät 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
>> Tilastot
>> Maalit

KalPa kasvatti voittoputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Joukkue onnistui tyrehdyttämään porilaisten kiriyritykset joka kerta. Illan tehokkain oli kuopiolaisten Juuso Riikola, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Vasta 18-vuotias Joni Ikonen teki ottelussa uran ensimmäisen Liiga-maalinsa.

Isännät olivat ottelun puolivälissä kahden maalin johdossa Ikosen ja Mathew Maionen osumilla. Ässien Marco Insam rakenteli porilaiskiriä, mutta Janne Tavin maali piti kuopiolaisten johdon kahdessa maalissa.

Riikolaa ei kuitenkaan pidellyt kolmannessa erässä mikään, sillä hän viimeisteli reiluun puoleen minuuttiin kaksi osumaa. Jarno Kärjen kavennus oli laiha lohtu, joten pisteet jäivät Niiralan monttuun.

KooKoo-Jukurit 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)
>> Tilastot
>> Maalit

Kouvolalaiset perjantaina kivenkovalla toisella erällään. Jukurit johti peliä erän alkaessa Miika Roineen maalilla 1-0, mutta Tomi Leivo käynnisti ennennäkemättömän kirin. Leivo toi pelin tasoihin ajassa 29.48, ja Jake Newton (2+2) siirsi KooKoon johtoon vain 34 sekuntia myöhemmin.

Ohituskaista oli auki, joten Newton iski illan toisen osumansa vain muutaman minuutin kuluttua.

Ville Järvinen jatkoi päätöserässä samaa trendiä ja teki kauden ensimmäisen maalinsa. Jukurit onnistui vielä kaventamaan Zach Budishin osumalla, mutta takamatka oli liian suuri kirittäväksi.

Ottelussa nähtiin myös vaaratilanne, kun kotijoukkueen Anrei Hakulinen töytäistiin kumoon laidan tuntumassa. KooKoo-hyökkääjä lensi vauhdilla pää edellä laitaan ja hänet haettiin paareilla jäältä pois. Tilanteesta ei vihelletty rangaistuksia.

Lukko-Sport 3-2 JA (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Maalit

Raumalla käytiin tiukkaakin tiukempi kamppailu, jolle ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla. Illan tehopelaaja oli Lukon Toni Koivisto, joka näytti esimerkkiä kahdella kihauksellaan.

Vaasalaiset aloittivat ottelun räväkästi, sillä Olavi Vauhkonen onnistui maalinteossa jo 48 sekunnin kohdalla. Kotijoukkueen Koivisto tasoitti kuitenkin pelin vielä erän loppupuolella.

Koivisto oli seuraavan kerran asialla kolmannessa erässä, mutta Lukon johtoasema ei kestänyt 60-minuuttisen loppuun saakka. Kummankin joukkueen pelaajat istuivat väkivaltaisuudesta tuomittua kaksiminuuttistaan pelikellon käydessä vähiin. Tomek Valtonen otti Jonathan Iilahden vaihtopenkille, sillä Markus Nenonen onnistui tasoituksessa vain 40 sekuntia ennen loppua.

Jatkoaika oli kuitenkin Lukon heiniä, sillä hyvään vireeseen paluunsa jälkeen äitynyt Lauri Tukonen ratkaisi pelin. Samalla poikki meni raumalaisten kolmen ottelun tappioputki.


---
Julkaisija: Anni Saarela