Ässien Ville Korhoselle pelikielto – katso video

1.12.2017

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Ässien Ville Korhoselle neljän ottelun pelikiellon tiistain Tappara–Ässät-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Korhonen on pelikiellossa seuraavissa otteluissa: 1.12. KalPa–Ässät, 2.12. Kärpät–Ässät, 5.12. Ässät–Sport ja 8.12. Lukko–Ässät

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Ville Korhonen
Ottelu: Tappara–Ässät
Peliaika: 54.06
Ottelupäivä: 28.11.2017

1. Selostus asiasta

Tappara–Ässät-ottelun erotuomarit tuomitsivat peliajassa 54:06 Ässien Ville Korhoselle tämän kontaktista Tapparan Tomás Záborskýyn pienen rangaistuksen ja käytösrangaistuksen syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus (2 + 10).

Päävideotuomari on edelleen asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Korhonen on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Záborský vastaanottaa keskialueella syötön ja pelaa punaviivan ylitettyään kiekon eteenpäin Tapparan hyökkäysalueelle. Záborskýn pelattua kiekon tulee tähän nähden takaviistosta Ässien Korhonen, joka taklaa Záborskýä päähän. Pelaajien välillä ei ole mitään muuta kontaktia. Kontakti tapahtuu reilusti yli puoli sekuntia sen jälkeen kun Záborský on luopunut kiekosta.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Korhonen kohdistaa tarkoituksellisesti kontaktin Záborskýn päähän. Vastustajan päähän kohdistuvalla osumalla Korhonen vaarantaa vastustajaa, joten Korhoselle tulee tuomita ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

Kurinpitodelegaatio on arvioinut tilannetta kokonaisuutena sekä ottanut huomioon Korhosen lausumassaan esittämät seikat ja kuluvan kauden Liigan kurinpitomenettelyssä annetut pelikiellot. Delegaatio pitää Korhosen aiheuttamaa kiekottoman vastustajan päähän kohdistuvaa kontaktia, jonka seurauksena vastustaja ei onneksi loukkaannu, neljän ottelun arvoisena tekona. Korhosella ei ole kuluvalta tai kolmelta edelliseltä kaudelta kurinpitohistoriaa.

3. Ratkaisu

Ässien Ville Korhoselle määrätään neljän (4) ottelun pelikielto. Korhonen on pelikiellossa Ässien neljän seuraavan ottelun ajan.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 30. marraskuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen