Kärppä-puolustaja Tulikuumien ykkönen – “Ei kiirettä mihinkään”

20.11.2017
Kärppä-puolustaja Tulikuumien ykkönen – “Ei kiirettä mihinkään”

Kuva: Ville Honkonen

Kärppien Miika Koivisto on Liigan tulikuumien pelaajien listan ykkönen tällä viikolla. Puolustajan jälkeen rankingissa sijoittuvat HIFK:n Vili Sopanen ja JYPin Juho Olkinuora.

Miika Koivisto johtaa Liigan puolustajien pistepörssiä. 27-vuotias Koivisto hätyyttelee nykyisellä pistetahdillaan jopa Liiga-puolustajien yhden kauden piste-ennätystä. Viime kauden syöttökoneesta on kuoriutunut pelätty ylivoimapyssy myös oululaisten siniviivalle.

"Koivisto saa puolustajan hyökkäyspään pelaamisen näyttämään helpolta, ilman kiirettä mihinkään. Oli tuomassa Kärppiä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin HIFK:ta vastaan ylivoiman viivamoottorina. Sivuaa maaliennätystään jo ennen kauden puoltaväliä erityisesti ylivoimamaaliensa myötä."

Lokakuun alussa HIFK:n kanssa sopimuksen tehnyt Vili Sopanen on lunastanut kovia odotuksia punapaidassa kauden edetessä. Viimeisissä neljässä ottelussa Sopanen on kirjannut pisteet 4+2. Lähes 500 Liiga-pelin laitahyökkääjä on osoittanut olevansa huippukunnossa, ja kesän vaivat ovat takana.

"Isokokoinen taitohyökkääjä alkaa päästä pikkuhiljaa omalle huipputasolleen. Sopanen on tällä hetkellä HIFK:n hyökkäyskaluston ykköshärkä. Oikealta lähtevä kuti on tarkka ja kova. Laukaisu-uhan lisäksi osaa myös jakaa kiekkoa ja järjestellä tekopaikkoja ketjukavereilleen. Muodostaa hyvän tutkaparin Juhani Tyrväisen kanssa."

Juho Olkinuora on jakanut syyskaudella torjuntavastuuta JYPin maalilla Eetu Laurikaisen kanssa. Marraskuun peleissä Olkinuora on kuitenkin napannut ykkösvahdin roolin. Neljässä viime ottelussaan torjunut 95,0 prosentin varmuudella maalikeskiarvolla 1,25.

"Kantoi torjuntavastuuta onnistuneesti kaikissa viikon kolmessa pelissä, kerrytti tilille kauden ensimmäisen nollapelin ja vain kolme päästettyä maalia. Hyvien syyskuun pelien jälkeen lokakuussa tuli heikko jakso, mutta marraskuun Olkinuora on pelannut erinomaisesti. Pelasti JYPin moneen kertaan tiukassa pelissä Ässiä vastaan."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen