Liiga tiistaina: Selvät suosikit – ketkä pitävät?

14.11.2017
Liiga tiistaina: Selvät suosikit – ketkä pitävät?

Juhani Tyrväinen (vas.) on ollut HIFK:n alkuakauden paras pistemies. Antti Tyrväiselle alkukauden tehokkuus lupailee uutta maaliennätystä. (Kuva: Tomi Natri)

Maajoukkuetauko on ohi ja tiistain ohjelmassa on viisi kivikovaa Liiga-ottelua. HIFK pyrkii venyttämään kotivoittoputkeaan Pelicansin kustannuksella. Ilves haastaa kotonaan Kärpät ja hakee katkaisua Kärppien hallinnalle keskinäisissä peleissä. Jukurit jahtaa Liiga-historian ensimmäistä voittoaan SaiPasta. KooKoon putki on Jukureitakin pidempi, sillä Jyväskylästä ei ole irronnut koskaan täyttä pistepottia. TPS:ää vastaan luistelevan Ässien haaste on myös iso, sillä turkulaiset ovat hallinneet kohtaamisia kotonaan. Lue taustat illan kierrokselle.

HIFK (10) - Pelicans (5) | Kokoonpanot

HIFK oli voitokas edellisessä ottelussaan kaatamalla Sportin kotonaan 4-0. Samalla helsinkiläisten kotivoittoputki venyi kuuteen otteluun maalierolla 24-6. Pelicans katkaisi taukoa edeltävässä ottelussa kolmen pelin tappioputkensa 5-2-voittoon Ilveksestä. Kahdessa edellisessä vierasottelussaan Pelicans on kärsinyt tappiot. Syyskuussa Pelicans voitti HIFK:n Lahdessa 2-1. Tuolloin ottelun kaikki maalit tehtiin päätöserässä. HIFK on voittanut kolme viimeisintä Helsingin kohtaamista, ja kahdeksasta viimeisestä voitot ovat HIFK:lle 7-1.

Ilves (13) - Kärpät (1) | Kokoonpanot

Ilves on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan Pelicansille ja SaiPalle. Kahdesta edellisestä kotipelistään Ilves on kuitenkin onnistunut kairaamaan voitot. Kärpät saapuu Tampereelle neljän ottelun voittoputkessa. Viisi edellistä vieraspeliään Kärpät on pelannut voitto–tappio-tahdilla. Syyskuun lopulla Kärpät voitti Ilveksen Oulussa 4-3 Miska Humalojan viimeisen minuutin voittomaalilla. Kärpät on hallinnut keskinäisiä otteluita Ilvestä vastaan: 10:stä viimeisestä kohtaamisesta voitot ovat Kärpille 9-1. Kärpät on voittanut neljä viimeisintä Tampereen ottelua.

Jukurit (15) - SaiPa (7) | Kokoonpanot

Jukurit palaa tauolta neljän ottelun tappioputki rasitteenaan. Kotipeleistä alla on viisi tappiopeliä. SaiPa on voittanut kahdessa edellisessä ottelussaan Pelicansin ja Ilveksen. Kahdesta edellisestä vieraspelistä on tullut kuitenkin tappiot, ja lappeenrantalaisilla on 10 vierasottelustaan vain kaksi kolmen pisteen voittoa. Vajaat kolme viikkoa sitten SaiPa kukisti Jukurit Lappeenrannassa voittomaalikilpailussa. SaiPa voitti Jukurit viime kauden kaikissa neljässä kohtaamisessa.

JYP (6) - KooKoo (9) | Kokoonpanot

JYP on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja hankkinut viimeisistä kahdeksasta ottelustaan vain yhden voiton. Kotipelien tappioputki on viiden ottelun mittainen. KooKoo haki ennen taukoa puhtaan 4-0-voiton Ässistä. Viimeisten 11 ottelun jaksolla KooKoo on hävinnyt vain kerran varsinaisilla peliajoilla. Otteluista peräti seitsemän on edellnyt jatkoajalle. Viidestä edellisestä vierasottelusta KooKoolla on kolme voittoa ja 10 pistettä. Syyskuussa KooKoo voitti JYPin Kouvolassa 3-2 Toni Kähkösen jatkoaikamaalilla. Viime kaudella voitot tasattiin lukemin 2-2. Jyväskylässä KooKoo ei ole voittanut JYPiä kertaakaan varsinaisilla peliajoilla Liiga-historian aikana.

TPS (3) - Ässät (8) | Kokoonpanot

TPS aloittaa syyskauden jälkipuoliskon kolmen ottelun tappioputki takanaan. Alkukauden erinomainen kotiottelumenestys on kääntynyt ja viidestä viimeisestä Turun pelistä TPS on hankkinut vain viisi pistettä. Ässillä on tappiot kahdesta edellisestä ottelustaan Ilvekselle ja KooKoolle. Viidestä edellisestä vieraspelistä porilaiset ovat voittaneet kuitenkin neljä. TPS ja Ässät kohtasivat lokakuussa kahdesti ja kumpikin pystyi 3-2-vierasvoittoon jatkoaikapeleissä. Viime kaudella TPS hallitsi otteluita voitoin 5-1. Turussa Ässät on voittanut vain yhden kahdeksasta viimeisestä ottelusta varsinaisilla peliajoilla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen