Kolmen nollapelin ilta – HIFK:n huima kotivoittoputki sai jatkoa

14.11.2017
Kolmen nollapelin ilta – HIFK:n huima kotivoittoputki sai jatkoa

Vili Sopanen osui tiistaina vanhaa seuraansa vastaan. (Kuva: Heidi Koivunen)

Liiga palasi maajoukkuetauolta viiden ottelun illalla! Tiistain voittajat olivat HIFK, Kärpät, SaiPa, JYP ja TPS. HIFK:lle kotivoitto oli jo seitsemäs peräkkäinen. Helsinkiläisten Vili Sopanen ja Juhani Tyrväinen osuivat Nordiksella vanhaa seuraansa vastaan. Palaa kierrostkatsauksesta illan tunnelmiin.

HIFK–Pelicans 5–1 (1–0, 2–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalit

HIFK otti tiistaina seitsemännen peräkkäisen kotivoiton, kun Pelicans kaatui selvin numeroin. Ottelun ratkaisuksi muodostui helsinkiläisten vahva ylivoimapeli, jonka aikana syntyi kolme maalia. Illan ykkösnimet olivat vanhaa seuraansa vastaan osuneet Vili Sopanen ja Juhani Tyrväinen. Myös tähtipuolustaja Miro Heiskanen osui jälleen. Pelicansin ainokaisesta vastasi Jonne Jantunen, osuma oli 21-vuotiaalle hyökkääjälle Liiga-uran ensimmäinen.

Ilves–Kärpät 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Liigan kärjessä porskuttavan Kärppien vahva meno jatkui myös Tampereella, tuloksena oli viides peräkkäinen voitto. Kärpät on voittanut viisi viimeisintä Tampereella pelattua Ilves-ottelua. Vähämaalisen illan voittomaalista vastasi avauserässä osunut Sami Anttila. Osuma oli Anttilalle kauden ensimmäinen. Päätöserässä Charles Bertrand iski kauden 16. osumallaan loppulukemat. Kärppien maalilla Veini Vehviläinen pelasi jo kauden neljännen nollapelinsä. Nollapeli vaati tiistaina 20 torjuntaa. Ilvekselle tappio oli kolmas peräkkäinen.

Jukurit–SaiPa 2–3 (1–1, 1–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalit

Jukurien Liiga-historian ensimmäinen SaiPa-voitto antaa edelleen odottaa itseään. Tiistaina lappeenrantalaiset kampesivat kotijoukkueen ohi päätöserässä. Illan ratkaisijaksi nousi SaiPan jenkkihyökkääjä Roy Radke, joka viimeisteli kahdesti päätöserässä. Osumien myötä Radke nosti kauden maalimääränsä kolmeen. Vahvassa iskussa oli myös viime kauden seuraansa vastaan pelannut Topi Nättinen, joka alusti molemmat Radken maalit. Kuudenneksi noussut SaiPa liitää tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa, Jukureille tappio oli puolestaan jo viides peräkkäinen.

JYP–KooKoo 3–0 (0–0, 0–0, 3–0)
>> Tilastot
>> Maalit

JYPin ja KooKoon välinen taistelu Liiga-pisteistä ratkesi päätöserän alussa Juuso Puustisen tehohetkeen. Puustinen iski illan avausmaalin ajassa 40.20 ja 2–0-johtomaalin ainoastaan 41 sekuntia myöhemmin. Molempiin Puustisen maaleihin syöttöpisteen merkkautti Jarkko Immonen. Osumien myötä Puustinen nosti kauden maalimääränsä jo kolmeentoista. Loppulukemat iski tyhjään maaliin Jani Tuppurainen. Puustisen lisäksi illan toinen sankari oli nollapelin torjunut ja syöttöpisteen merkkauttanut Juho Olkinuora. Nollapeli oli Olkinuoralle kauden ensimmäinen.

TPS–Ässät 5–0 (1–0, 3–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

TPS oli tiistaina tyly isäntä maajoukkuetauolla vahvistuneelle Ässille. Turkulaiset laittoivat Gatorade Centerin tulostaululle tylyt 5–0-lukemat. Ottelu ratkesi toiseen erään, jossa turkulaiset iskivät ylivoimalla peräti kolmesti. Illan ykkösnimiä olivat paluun loukkaantumisen jälkeen kaukaloon tehnyt Ilari Filppula (1+1) sekä puolustaja Elmeri Eronen (1+1) ja Henrik Tallinder (1+1). Kapteeni Tomi Kallio merkkautti kaksi syöttöpistettä. Maininnan ansaitsee myös illan viimeisen maalin tehnyt Oskari Siiki, joka on osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Voitolla TPS katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Ässille puolestaan illan tappio oli juuri kolmas peräkkäinen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen