Tulokkaat tutuiksi: Kupari haluaa olla tylympi maalipaikoissa

10.11.2017
Tulokkaat tutuiksi: Kupari haluaa olla tylympi maalipaikoissa

Rasmus Kupari on vakiinnuttanut paikkansa Kärpissä keräten tehot 3+1. (Kuva: Ville Honkonen)

Liigan juttusarja Tulokkaat tutuiksi päättyy tältä erää sentterilupaus Rasmus Kuparin haastatteluun. 17-vuotiaalle viimeinen vuosi on ollut opettelemista uudessa kotikaupungissa.

Rasmus Kupari on Jesperi Kotkaniemen tapaan ensimmäisiä 2000-luvulla syntyneitä pelaajia, jotka ovat pukeneet Liiga-paidan ylleen. Ensimmäisen kerran Kupari hyppäsi Kärppien mukaan syyskuun puolivälissä. Sen jälkeen pelejä on kertynyt tasaiseen tahtiin jo 17.

Kupari myöntää, että ison vastuun saaminen näinkin nopeasti on yllättänyt.

− On ollut kuitenkin hienoa nähdä, millaista on pelata ammattisarjassa miesten pelejä, Kupari sanoo.

Sentteri kertoo, että joukkueessa on paljon hyviä persoonia ja johtajia. Hyvässä joukkueessa on ollut hienoa olla mukana.

Apuja ja neuvoja kokeneimmilta on tullut maltillisesti. Tärkeintä on pelata omilla vahvuuksilla.

− On ollut hienoa seurata, miten johtavat pelaajat sytyttävät koko joukkueen ennen peliä. Tämä on ihan uutta ja hienoa, on ihan huippua, Kupari tunnelmoi.

Kärppien pelitapa muuttui täksi kaudeksi, kun Mikko Manner hyppäsi päävalmentajaksi. Pelitapaa on kuvailtu aktiiviseksi ja se on sopinut myös Kuparille.

− Omat vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä ja pelaamme rohkeasti hyökkäysalueella. Karvauspelissäkään ei pysähdellä, vaan annamme rohkeasti painetta. Tämä on peliä, jota tykkään pelata.

Uusia tuulia isommasta organisaatiosta

Kotkan Titaanien kasvatti siirtyi Kotkasta Kouvolaan kaksi vuotta sitten, jolloin hän pelasi KooKoon C- ja B-junioreissa. Kauden jälkeen tie vei kuitenkin Kouvolaa pidemmälle Ouluun.

− Piti ottaa uusi steppi ja siirtyä isompaan seuraan, jossa saisi kasvaa ja kehittyä. Oli muutamia vaihtoehtoja, mutta täältä Oulusta on tullut hyviä pelaajia, Kupari kertoo ja nostaa esille Sebastian Ahon, Jesse Puljujärven ja Markus Nutivaaran.

Viime kausi ja alku uudessa seurassa olivat jännittäviä, sillä muun muassa yksin asuminen vaati opettelua. Kupari kuitenkin kehuu seuraansa, joka on hoitanut asunnon ja ruoat, mikä on helpottanut arkea.

Hyökkääjä on kokonaisuudessaan tyytyväinen viime kauden kehitykseensä.

− Peli oli aluksi hakemista, mutta sitten sekin alkoi rullaamaan. Joulun tietämillä pääsin A-junioreiden mukaan. Se oli hienoa kausi, kun täällä oli alle 18-vuotiaiden kisatkin.

Kiekko-oppinsa sentterinä saanut Kupari on pelannut tällä kaudella myös laiturina. Hän pitää molempia paikkoja sopivina ja niissä on omat hyvät ja huonot puolensa.

Sentterinä pelatessa saa jakaa kiekkoa ketjukavereille, mutta se myös asettaa omat puolustusvelvoitteensa. Kupari on tottunut kuitenkin myös laiturina pelaamiseen, jolloin hyökkäyspeliin voi keskittyä vapaammin.

Puljujärven ja Ahon sekoitus?

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on kuvaillut Kuparia Ahon ja Puljujärven sekoitukseksi, mutta mitä hän mahtaa tällä tarkoittaa?

− En oikein enempää tiedä, Kupari naurahtaa.

− Varmaan minulla on molemmilta jotain ominaisuuksia. Tykkään pelata kiekolla, olen pelintekijä ja näen kentän hyvin, ehkä ne ovat Aholta. Luistelu on myös yksi vahvuuksistani, se on sitten ehkä Puljujärveltä, pohtii Kupari tarkemmin.

Kotkalainen kertoo, että puolustuspelaamista on kehitettävä, mikäli sentterinä pelaaminen kiinnostaa. Hänen tavoitteenaan on jatkaa kehitystä ja pelata Liigassa mahdollisimman paljon.

Myös maalipaikoissa Kuparia haluaa olla entistä tylympi. Alkukaudella 17 otteluun on syntynyt tehot 3+1 ja plusmiinus -tilasto komeilee viisi astetta plussan puolella.

Myös keväällä pelattavat alle 18-vuotiaiden MM-kisat on yksi kauden tavoitteista.

− En laske alle 20-vuotiaiden kisoja tavoitteeksi, mutta nyt kun sielläkin on muutaman pelin ollut mukana, sinne olisi myös kiva päästä, Kupari sanoo.

Tulevana kesänä Kupari on varauskelpoinen NHL:ään ja onkin arvioitu, että hyökkääjä varattaisiin ensimmäisellä kierroksella. Mikään kiire Pohjois-Amerikkaan ei kuitenkaan ole.

− Kaikki tulee kehittymisen kautta, ja nyt olen ainakin sopimuksen loppuun asti (kevät 2019) täällä. Katsotaan sitten uudestaan, miten olen kehittynyt, Kupari pyörittelee.


---
Julkaisija: Simo Arkko