JYP kaatoi Tapparan CHL:n playoffsien avausosassa

31.10.2017
JYP kaatoi Tapparan CHL:n playoffsien avausosassa

Slovakialaishyökkääjä Michel Miklik osui heti paluuottelussaan. (Kuva: CHL / Jiri Halttunen)

Jääkiekon CHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kohtasivat heti Liiga-joukkueet, kun JYP ja Tappara arvottiin vastakkain. JYP vei suomalaisten ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä tiistaina 3–1-lukemin.

JYP–Tappara 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalit

JYPin tuore hankinta Michel Miklik jatkoi heti siitä, mihin viime kaudella JYPissä jäi ja iski joukkueelleen tärkeän 1-0-johtomaalin avauserässä. Muista JYPin maaleista vastasivat tiistaina Antti Suomela ja Jani Tuppurainen. Juhani Jasu viimeisteli Tapparan illan ainoan maalin.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen voitto-ottelussa.

– Tosi tiukkaa ja tasaista vääntöä koko ajan. Nyt ollaan tässä otteluparissa puolivälissä ja tämä on tilanne tällä hetkellä. Ei tämä tästä mihinkään tule muuttumaan. Samanlaista vääntöä se tulee olemaan Tampereellakin eli yksi vastaan yksi-vääntämistä kiekollisena ja kiekottomana. Koko ajan pitää onnistua. Mitään et saa vahingossa. Totta kai olen tyytyväinen. Todella laadukas on myöskin vastustaja. Olen iloinen joukkueen puolesta, sillä viime viikolla meillä oli vaikeaa, vaikka pelattiin hyvin. Nyt tuli sitten myös tulosta.

Tappara-leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti käänteiset. JYP oli tiukassa väännössä pari askelta edellä.

- Ensimmäisessä erässä ei oltu ihan pelin päällä. Kolmanteen erään tuli sitten muutama hölmö virhe, mikä sitten maksoi koko pelin. Toinen erä oli meiltä hyvää suorittamista. Kyllä meidän pitää päästä takaisin siihen omaan tekemiseen kiinni, mitä ollaan nyt viimeiset kymmenen peliä pelattu, Tapparan valmennustiimiin kuuluva Janne Grönvall sanoi viitaten jo ensi viikon toiseen osaan.

Tapparan ja JYP kohtaavat ensi viikon tiistaina ratkaisevassa toisessa osaottelussa Tampereella. Jatkoon menee se joukkue, joka on tehnyt kahdessa ottelussa enemmän maaleja.

* * *

CHL:n neljännesvälierien 1. osaottelujen tulokset 31.10.

Zürich Lions – Nottingham Panthers 3-1
SC Bern – Red Bull München 2-3
Red Bull Salzburg – Vaxjö Lakers 2-1
Adler Mannheim – Brynäs IF 2-3
Kometa Brno – EV Zug 4-3
Malmö Redhawks – Ocelari Trinec 1-2
JYP – Tappara 3-1
Bili Tygri Liberec – Frölunda Indians 2-3


>> Katso kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelma


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen