Jesse Mankinen palaa Liigaan – uusi seura on Pelicans

26.10.2017
Jesse Mankinen palaa Liigaan – uusi seura on Pelicans

Jesse Mankinen saavutti viime kaudella KalPassa SM-hopeaa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Pelicans saa kovan luokan vahvistuksen hyökkäysosastolleen, kun Jesse Mankinen palaa Liigaan ja liittyy lahtelaisryhmän vahvuuteen.

Vahvasti Liiga-kauden aloittanut Pelicans vahvistuu entisestään, kun Jesse Mankinen täydentää lahtelaisjoukkueen hyökkäyksen. Sopimus kattaa tämän ja ensi kauden.

26-vuotias Mankinen pelasi alkukaudella KHL-joukkue Vitjazissa, missä SaiPa-kasvatti teki 16 ottelussa pisteet 2+4.

Suomen maajoukkueessakin esiintynyt maaliahne Mankinen on tehtaillut jokaisella kuudella edellisellä Liiga-kaudella yli 10 osumaa. Kaikista kovin kausi osui viime kaudelle, jolloin mies iski KalPan riveissä 58 peliin pisteet 18+21.

Viime kevään playoffs-otteluissa Mankisen tahti jatkui hurjana, kun mies oli isossa roolissa johdattamassa kuopiolaisia hopeamitaleille 18 ottelun pistesaldollaan 5+6.

Mankinen on edustanut Liigassa aikaisemmin SaiPaa ja KalPaa. Hyökkääjälle on kertynyt yhdeksän Liiga-kauden aikana yhteensä 428 runkosarjaottelua pisteillä 92+87. Lisäksi tilille on merkitty 44 playoffs-ottelua pisteillä 11+10.

– Mankinen on hyvin liikkuva ja tuloksentekoon kykenevä hyökkääjä. Iso asia on myös miehen oikean puolen kätisyys, joka tuo meille lisää variaatioita ja mahdollisuuksia hyökkäys- sekä ylivoimapeliin, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Mankinen liittyy joukkueen vahvuuteen perjantaina.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen