HIFK:lle neljäs peräkkäinen kotivoitto – KalPa kaatui Sopasen johdolla

25.10.2017
HIFK:lle neljäs peräkkäinen kotivoitto – KalPa kaatui Sopasen johdolla

Vili Sopanen iski KalPaa vastaan ensimmäisen maalinsa HIFK-paidassa. (Kuva: Heidi Koivunen)

HIFK palasi keskiviikkona kahden vierastappion jälkeen takaisin voittojen tielle, kun KalPa kaatui Nordiksella 5–1. Kotikaukalossa voitto oli HIFK:lle neljäs peräkkäinen. Helsinkiläisten illan tehokkain oli Vili Sopanen pisteillä 1+2.

HIFK-KalPa 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Maalit

HIFK ja KalPa tarjosivat tasaisen avauserän Nordiksen reilulle 6000 katsojalle keskiviikkona. Illan avausmaalista vastasi vierailija KalPa, kun ranskalaishyökkääjä Alexandre Texier iski kauden neljännen osumansa. KalPan illan ainokaisen alusti Alexander Ruuttu. HIFK kuittasi maalin erän lopulla, 49 sekuntia ennen päätössummeria syntyneen maalin iski Joonas Rask.

Illan voittomaali syntyi ajassa 35.53, kun hienoa kautta pelaava Miro Heiskanen vei kotijoukkueen johtoon. Lisää seurasi vajaat kolme minuuttia myöhemmin Vili Sopasen toimesta. Osuma oli Sopaselle ensimmäinen HIFK:n paidassa Liigassa.

Päätöserässä kotijoukkue iski vielä kahdesti. Ensin ennen erän puoliväliä osui kauden kuudennen maalinsa tehnyt Juhani Tyrväinen. Ottelun viimeisestä maalista vastasi HIFK:n Erik Thorell ylivoimalla syntyneellä osumalla.

Helsinkiläisten tehokkain oli pisteet 1+2 merkkauttanut Sopanen. Sopaselle vahvaa taustatukea Tyrväinen ja Heiskanen pisteillä 1+1. Myös Thorell (1+1) ja kapteeni Lennart Petrell (0+2) ylsivät kahden pisteen iltaan.

HIFK nousi voitolla kiinni viimeiseen playoffs-paikkaan, helsinkiläisillä on kasassa 22 pistettä. Neljästä viime ottelustaan kolme hävinnyt KalPa löytyy puolestaan toiseksi viimeiseltä sijalta 16 pisteen saaliilla.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen