Avausneljännes takana – kuka on vahvin ehdokas pistepörssin voittajaksi?

19.10.2017
Avausneljännes takana – kuka on vahvin ehdokas pistepörssin voittajaksi?

Löytyykö kauden pistekuningas kolmikosta Charles Bertrand (vas.) – Julius Junttila – Jarkko Immonen?

Liigan runkosarjan avausneljännes on pelattu. Kärppien Julius Junttila johtaa pistepörssiä ennen ketjukaveriaan Charles Bertrandia ja JYPin Jarkko Immosta. Löytyykö pistepörssin voittaja tämän hetken kärkinimistä? Osallistu Liigan verkkosivujen äänestykseen.

Kärppien Julius Junttila johtaa pistepörssiä, kun runkosarjan ensimmäinen neljännes on takana. Junttila on koonnut 16 ottelustaan 20 (4+16) pistettä. Kahdeksatta kauttaan Liigassa pelaava laitahyökkääjä on murskaamassa tällä kaudella henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Kaudella 2013-14 Junttila kokosi 34 pistettä.

Pistepörssin voittaja saa kauden päätteeksi Veli-Pekka Ketola –palkinnon. Kärppien pelaajalle titteli on mennyt Liiga-historian aikana neljästi: 2013 (Juha-Pekka Haataja), 2008 (Janne Pesonen), 1987 (Kari Jalonen) ja 1978 (Henry Saleva).

Kärpillä on pistepörssissä kaksoisjohto. Ranskalaislaituri Charles Bertrand johtaa maalintekijätilastoa 10 osumallaan. Pisteitä on koossa yhteensä 17 (10+7). Jo kahdeksatta kauttaan Liigassa pelaavan Bertrandin piste-ennätys on Sport-paidasta kaudelta 2014-15, 16+31=47.

JYPin Jarkko Immonen yltää kärkikaksikon tavoin yli pisteen ottelukohtaiseen keskiarvoon. 35-vuotias Immonen on koonnut 15 ottelussaan 16 (3+13) pistettä. Edellisellä Liiga-kaudellaan 2008-09 keskushyökkääjä kirjasi ennätyspisteensä, 23+41=64. Alkukausi lupailee siten kauden kokonaislukemaa piste-ennätyksen tasolle.

Sportin Michael Parks on osoittautunut vaasalaisille nappihankinnaksi. 25-vuotias amerikkalaislaituri liekehti erityisesti syyskuun otteluissaan. Parks on tehnyt puolet Sportin kahdeksasta ylivoimamaalista. 15 kierroksen jälkeen Parks on koonnut pisteet 8+7.

TPS:n Tomi Kallio on pistepörssissä viidentenä lukemin 7+8. Kallion piste-ennätys Liigasta on 17 vuoden takaa kaudelta 1999–2000, 26+27=53. Tammikuussa 41 vuotta täyttävä laitahyökkääjä on nykyisellä pistetahdillaan tekemässä Liiga-historiaa, sillä kauden alussa 40 vuotta täyttäneiden pelaajien vertailun kaikkien aikojen korkein pistelukema on HIFK:n Ville Peltosen kaudella 2013-14 kirjaama 13+29=42.

Pistekeskiarvovertailussa kovimmat lukemat lyö pöytään Pelicansin Jesse Saarinen (1,67), jolla on tosin vasta kolme ottelua pelattuna. Ennen Junttilaa (1,25) tilastosta löytyy vielä Kärppien kuusi ottelua pelannut Ville Leskinen (1,33).

>> Runkosarjan pistepörssiin

Kuka on sinun suosikkisi kauden pistekuninkaaksi? Äänestä.

Vahvin ehdokas pistepörssin voittajaksi?
Julius Junttila, Kärpät
35.8%
Charles Bertrand, Kärpät
10.2%
Jarkko Immonen, JYP
15.2%
Michael Parks, Sport
2.5%
Tomi Kallio, TPS
8.8%
Juuso Puustinen, JYP
1.8%
Sami Lähteenmäki, Ässät
5.3%
Joku muu pelaaja
20.4%
Äänestys on päättynyt.

---
Julkaisija: Antti Seppänen