Kuroselle ja Turuselle hattutemput – Saarinen vietti neljän pisteen iltaa

17.10.2017
Kuroselle ja Turuselle hattutemput – Saarinen vietti neljän pisteen iltaa

HPK:n Teemu Turunen ja Ilveksen Mikael Kuronen viettivät kolmen maalin iltaa. (Kuva: Tomi Natri & Mikko Pylkkö)

Tiistain Liiga-kierros sisälsi muun muassa yhden kolmentoista maalin ottelun, Mikael Kurosen ja Teemu Turusen hattutemput, Jesse Saarisen neljän pisteen illan ja Dominik Hrachovinan nollapelin. Tiistain voittajat olivat HPK, SaiPa, Ilves, Pelicans, Tappara ja Ässät.

HPK-KalPa 5–1 (3–0, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

HPK otti tiistaina kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla KalPan vahvan avauserän turvin. Illan ykkösnimi oli hattutempun iskenyt HPK:n Teemu Turunen. Kolmen pisteeseen ylsi myös kotijoukkueen kolmeen maalin syöttöpisteen merkkauttanut Kristian Vesalainen. KalPan ainokaisesta vastasi Mathew Maione, jolle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen.

JYP-SaiPa 1–4 (0–0, 0–1, 1–3)
>> Tilastot
>> Maalit

SaiPa haki Jyväskylästä täydet kolme pistettä upean taistelun jälkeen. Voitto oli lappeenrantalaisille jo kuudes perättäinen. SaiPan tuki ja turva oli jälleen huimassa vireessä oleva maalivahti Frans Tuohimaa. Tuohimaa torjui ottelussa 35 kertaa, kun taas JYPin maalilla Eetu Laurikainen joutui torjumaan ainoastaan kuusi kertaa. SaiPan maaleista kaksi merkittiin David Goodwinille, voittomaali oli Lasse Lappalaisen käsialaa.

KooKoo-Ilves 6–7 JA (3–2, 1–1, 2–3, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Kouvolassa vietettiin tiistaina hulppeaa kolmentoista maalin iltaa! Kotijoukkue KooKoo oli lähes koko ottelun ajan kuskin paikalla, mutta Ilves sinnitteli iskuetäisyydellä ja meni lopulta ohi. Lumon Areenan ehdoton ykkösnimi oli ottelun jatkoajalla ratkaissut Mikael Kuronen. Hyökkääjä merkkautti illasta pisteet 3+1. Kouvolalaisten tehokkain oli vanhaa seuraansa vastaan kahdesti osunut Michael Keränen.

Pelicans-Jukurit 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Lahdessa tahtipuikkoa heilutti Pelicans-paitaan paluun tehnyt Jesse Saarinen. Hyökkääjä vietti Jukureita vastaan hulppeaa neljän (2+2) pisteen iltaa! Vahvassa roolissa Jukurien kaadossa oli myös Liigassa debytoinut tshekkipuolustaja Libor Sulak. Myös puolustaja Mikko Kousa ylsi kahden (1+1) pisteen iltaan. Voitto oli lahtelaisille jo viides viimeiseen kuuteen otteluun. Jukureille tappio oli puolestaan jo viides perättäinen.

Tappara-Sport 1–0 JA (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Tampereella maalit olivat tiistaina tiukassa. Tästä pitivät huolen nollapelin pelannut Dominik Hrachovina ja kovaan kiekkosateeseen joutunut Mika Järvinen. Sportin Järviselle merkittiin yhteensä 35 torjuntaa. Illan ainoa maali syntyi jatkoajalla ajassa 63.15, kun Tapparan Otso Rantakari osui ylivoimalla Jan-Mikael Järvisen ja Kristian Kuuselan alustuksesta. Voitto oli hallitsevalle Suomen mestarille kolmas viimeiseen neljään otteluun. Sportille tappio oli viides perättäinen.

TPS-Ässät 2–3 VL (2–0, 0–2, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Ässät haki tiistaina kaksi pistettä Turusta. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Ässien ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkin. TPS karkasi avauserässä Patrik Virran ja Tomi Kallion ylivoimaosumilla jo kahden maalin karkumatkalle. Ässät kuitenkin puristi toisessa erässä tasoihin Antoine Laganièren ja Mikko Salmion onnistumisilla. Alkukauden vahvasti kotona pelanneelle TPS:lle kotitappio oli toinen perättäinen. Ässille voitto oli kolmas perättäinen vierasotteluissa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen