Linda Huhtinen aloittaa Liiga.fi:ssa uuden Runoudesta lajiin -juttusarjan

16.10.2017
Linda Huhtinen aloittaa Liiga.fi:ssa uuden Runoudesta lajiin -juttusarjan

Runoudesta lajiin -juttusarjassa runoilija Linda Huhtinen tekee tutkimusmatkan jääkiekon maailmaan, löytääkseen sillan runoudesta lajiin.

Liiga.fi:ssa alkaa maanantaina 16.10. uusi Runoudesta lajiin -juttusarja. Juttusarjassa Linda Huhtinen tekee tutkimusmatkan jääkiekon maailmaan, etsien runoutta ja tarinoita Liiga-kentiltä ja niiden laidoilta.

Huhtinen on 28-vuotias tamperelainen kirjoittaja ja runoilija. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat kirjallisuus, hautausmaakävelyt ja vinyylit. Lindalla on oma radio-ohjelma Radio Fun Tampereella, missä hän kertoo tarinoita ja soittaa manserokkia. Kirjoittajan uusin kirja "Kirjeitä Vihamiehille" julkaistiin tässä kuussa.

– Minä etsin runoutta kaikkialta. Erityisesti sieltä, missä sitä ei aina uskoisi olevan. En tiedä jääkiekosta paljoakaan ja siksi käsitykseni lajista oli vielä hetki sitten ratkaisevasti erilainen, kuin se on nyt. Lyhyessä ajassa olen kuitenkin saanut nähdä tuon omintakeisen kauneuden, jota lajiin kätkeytyy. Jääkiekko saa ihmisen istumaan toisen ihmisen viereen. Se opettaa haaveilemaan ja pettymään - unelmoimaan ja hammasta purren jatkamaan eteenpäin. Silloinkin, kun olisi helpompi antaa periksi. Jääkiekko itkettää ja jääkiekko hymyilyttää. Siihen väliin mahtuu paljon tunteita ja tarinoita, Huhtinen kertoo.

Juttusarja tuo Liigasta tuttuja henkilöitä esille uudessa ympäristössä, kaukalon ulkopuolella. Minkälaisia ihmisiä ammattiurheilijat ja heidän kanssaan työskentelevät ovat? Tämä juttusarja tulee todistamaan, että myös he ovat aivan tavallisia ihmisiä, joilla on samanlaiset ilot ja surut kuin meillä muillakin.

Juttusarjassa nostetaan pelaajien lisäksi esille muita Liigassa vaikuttavia henkilöitä. Ääneen pääsevät muun muassa päävalmentaja, tuomari, kannattaja ja seurajohtaja. Jokainen joukkue pääsee esille oman haastattelun kautta.

– Uskon, että etsimällä arkisista asioista runoutta, löydämme väylän toistemme luokse. Minä haluan kirjoittaa kertomuksia ihmisistä, sillä uskon sen olevan yhteiskunnallisesti tärkeää. Tavallisten kertomusten kautta me voimme nimittäin nähdä, kuinka samankaltaisia me kaikki olemme. Lopulta me kaikki tunnemme samoja inhimillisiä tunteita: iloa ja surua, pelkoa ja rohkeutta.

Huhtinen on aiemmin kirjoittanut samankaltaista juttusarjaa Mestiksestä. Jutut herättivät paljon kiinnostusta ja niitä toivottiin lisää, erityisesti Liigan puolelta. Tutustu Mestis-juttuihin tästä.

– Sain vuosi sitten ihanan mahdollisuuden tehdä pienen juttusarjan Mestiksestä, sekä ihmisistä lajin sydämessä. Pelaajien ja tuon maailman kohtaaminen opetti minulle paljon. Jääkiekon parissa elää intohimoisia ja määrätietoisia ihmisiä, jotka haluavat vaalia unelmaansa. Vaikken tietäisi lajista juuri muuta, uskon tietäväni nyt tärkeimmän: lajin sieluun mahtuu suuri määrä unelmointia, periksiantamattomuutta, sekä arvokasta yhteisöllisyyttä. Ne ovat asioita, joita tässä ajassa tarvitaan, Huhtinen taustoittaa.

Ensimmäisenä Huhtinen kirjoitti Ilves-kapteeni Tapio Laakson unelmasta. Lue juttusarjan ensimmäinen osa tästä.

* * *

Bannerin valokuva: Maiju Emilia Photography


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen