Ilves-nuorukainen nousi viikon tulikuumimmaksi

9.10.2017
Ilves-nuorukainen nousi viikon tulikuumimmaksi

Kuva: Mikko Pylkkö

Ilveksen Otto Koivulan näytöt viikon kahdessa ottelussa toivat viime kauden parhaalle tulokkaalle viikon tulikuumimman pelaajan tittelin. Kärkikolmikkoon sijoittuu lisäksi Kärppien tehokaksikko Julius JunttilaCharles Bertrand.

19-vuotias Otto Koivula pelasi ensimmäiset 10 otteluaan pistein 0+2, mutta HPK:ta vastaan Koivula oli kaukalon ykkönen pistein 1+3. Myös Sportia vastaan hänet valittiin kentän parhaaksi. Kahdessa ottelussa Koivula korjaili teholukemaansa saldolla +4.

"Koivula sai kauden maalitilinsä auki perjantaina kotiottelussa HPK:ta vastaan ja merkkautti viikon kahdessa voittoon päättyneessä ottelussa pisteet 1+4. Isokokoinen hyökkääjä käsittelee kiekkoa taitavasti pienessä tilassa ja laukoo terävästi sekä tarkasti."

Kärppiin palannut Julius Junttila ei ole aikaisemmilla kuulunut oululaisten kirkkaimpiin tähtiin, mutta nyt laitahyökkääjä on rikkomassa henkilökohtaiset ennätyksensä. Nyt kuuden ottelun pisteputkessa. Johtaa pistepörssiä saldolla 2+14=16.

"Käsittämättömän upea luistelutaito paras ase. Liigasta ei löydy montaa puolustajaa, joka pystyy iskemään kiinni Junttilaan tämän ollessa kiekollisena. Petaa maalipaikkoja ketjukavereilleen liukuhihnalta. Saisi luopua kiekosta aavistuksen nopeammin syötön tai laukauksen muodossa."

Jo yhdeksättä kauttaan Suomessa pelaava Charles Bertrand on löytänyt Kärpissä kolmen vuoden takaisen tehovireensä, jolloin Sportissa syntyi runkosarjassa 47 pistettä. Bertrand on Liigan ykkönen niin maalipörssissä kuin tehopörssissäkin (+11).

"Ikiraatajasta on kuoriutumassa varsinainen maalitykki. Johtaa Liigan maalintekijätilastoa yhdeksällä osumalla. Riistää kiekkoja, katkoo syöttöjä, hakeutuu lähelle maalia ja laukoo paljon. Siinä resepti, jolla ranskalaishyökkääjä on nostanut itsensä tulosyksikköön ja pörssien kärkisijoille."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen