JYP-sentteri viikon Tulikuumin

2.10.2017
JYP-sentteri viikon Tulikuumin

Jarkko Immonen johtaa Liigan pistepörssiä lokakuun alussa. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYPin Jarkko Immonen on nostettu viikon Tulikuumat pelaajat –listan ykköspelaajaksi. Kärkikolmikon täydentävät HIFK:n Erik Thorell ja Lukon Kaapo Kähkönen.

Jarkko Immonen palasi kahdeksan vuoden jälkeen takaisin JYPiin ja on osoittanut olevansa erinomaisessa kunnossa. Kahdessa edellisessä pelissä syntyneet yhteispisteet 3+3 nostivat 35-vuotiaan keskushyökkääjän pistepörssin piikkipaikalle.

"Konkarihyökkääjän luistin on hidastunut entisestään, mutta pelipää on silti Liigan ehdotonta eliittiä. Hyvä pelintekijä, joka osaa myös maalata. Kuti lähtee terävästi suoraan syötöstä. Aloitusspesialisti on tärkeä mies myös omassa päässä."

Ruotsalaislaituri Erik Thorellin ruuti oli märkää syyskauden avauskierroksilla, mutta viime aikoina Thorell on löytänyt tehokkuutensa. Tiistain kierroksella Ässiä vastaan Thorell kirjasi pisteet 1+2 ja lauantaina KooKoota vastaan 1+1. Viikko kolminkertaisti Thorellin alkukauden pistesaaliin.

"Helsinkiin ratkaisijaksi hankittu ruotsalainen tuskaili alkukauden tehottomuutensa kanssa. Kuluneella viikolla alkoi helpottaa. Viisi pistettä kolmeen otteluun lupailee heräämisen merkkejä. Uskaltaa pysyä kiekossa. Laukoo yllätyksellisesti."

Kaapo Kähkönen on kantanut päätorjuntavastuuta Lukon maalilla. Tilastot 1,53 / 94,2 kertovat oleellisen: Kähkönen on alkukauden kärkivahti Liigassa. 21-vuotias nuorten maailmanmestari on lunastamassa isoja odotuksia myös Liiga-tasolla.

"Mies on huikeassa vireessä. Viikon kolmessa ottelussa taakse meni vain kolme kiekkoa torjuntaprosentin ollessa yli 95. Ollut Lukon alkukauden hyvän vireen tärkein yksittäinen palanen. Pelaa todella kovalla itsevarmuudella illasta toiseen. Parantaa tasaisesti kausi toisensa jälkeen."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen