JYP-hyökkääjä kauden ensimmäinen Tulikuumien kärkinimi

11.9.2017

JYP-hyökkääjä kauden ensimmäinen Tulikuumien kärkinimi

JYPin Robert Rooba oli tehokas runkosarjan avauspeleissä. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYPin Robert Rooba on rankattu Liigan perinteisen Viikon tulikuumat –pelaajat kauden avauslistan ykköseksi. Kärkikolmikkoon sijoittuvat myös KooKoon Eero Savilahti ja KalPan Niko Hovinen.

24-vuotiaan Robert Rooban läpimurtoa osattiin odottaa hyvien elo-syyskuun otteluiden johdosta. Laitahyökkääjä sai hyvän näyttöpaikan JYPin kakkosketjusta ja käytti tilaisuuden hyväkseen. Rooba onnistui maalinteossa viikonlopun molemmissa otteluissa.

"Rooban otteet kahdessa ensimmäisessä ottelussa lupailevat läpimurtokautta. Pelannut Liigaan valmistavan ajankin hyvää kiekkoa, jota näyttää vahvasti jatkavan runkosarjassa. Oli molemmissa otteluissa kentän parhaimmistoa ja on avausviikonlopun jälkeen pistepörssin kärjessä. Loistava suojaamaan kiekkoa sekä hyvä maalin ja laitojen lähellä."

Eero Savilahti pelaa viidettä kauttaan Liigassa. Parhaalla kaudella on syntynyt yhdeksän maalia. Nyt avausottelussa sinappituubi avautui ja Savilahti laukoi kolme osumaa – näistä kaksi ylivoimapelissä. Onko 25-vuotias Ilves-kasvatti nyt löytämässä juniorivuosien pisteiloittelun?

"Kauden avaukseen paljon ampuvalle hyökkääjälle hattutemppu. Iso pistepotentiaali olemassa. Pelaa aina kohti maalia sekä kantaa isoa vastuuta KooKoon ylivoimapelissä. Tällaisia onnistujia KooKoo tarvitsee."

Viime vuosina kiekkokiertolaiseksi ajautunut maalivahti Niko Hovinen vieraili jo viime kaudella KalPassa, mutta nyt Hoviselle on tarjolla aiempaa isompi ruutu heti kauden alusta. 29-vuotias Hovinen piti maalinsa koskemattomana kauden avauspelissään.

"Kauden avaukseen 29 eleetöntä sekä varmaa torjuntaa toivat kauden ensimmäisen nollapelin uutta tulemista tekevälle maalivahdille. KalPan aktiivisen puolustuksen takaa pitääkin löytyä varma ja voittava maalivahti."

>> Lue koko Tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen