Eero Savilahti iski liigakauden ensimmäisen hattutempun – lue kierroskatsaus

8.9.2017
Eero Savilahti iski liigakauden ensimmäisen hattutempun – lue kierroskatsaus

KooKoon Eero Savilahti pääsi tuulettemaan perjantaina kolmesti. (Kuva: Kimmo Metsälä)

KooKoon Eero Savilahti iski liigakauden 2017–18 ensimmäisen hattutempun. Kauden ensimmäisestä maalista vastasi puolestaan KalPan Frank Gymer. Avauskierros piti sisällään myös kolme nollapeliä, niistä vastasivat Dominik Hrachovina, Niko Hovinen ja Kaapo Kähkönen.

Jukurit–KalPa 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)

KalPa aloitti kauden vakuuttavalla vierasvoitolla, kun joukkue nollasi Jukurit Mikkelissä. Liigakauden avausmaalista vastasi kuopiolaisten Frank Gymer. Kuopiolaisten muut osumat olivat Alex Lavoien ja Alevander Ruuttun käsialaa. Ottelun ykkösnimi oli kuitenkin 29 kertaa torjunut ja nollapelin pelannut Niko Hovinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

HPK–Kärpät 1–2 (1–1, 0–0, 0–1)

Kärpät kaatoi HPK:n viikonlopun tuplakohtaamisen ensimmäisessä osassa. Oululaiset johtivat Hämeenlinnassa ottelua kahdesti Jasse Ikosen ja voittomaalin tehneen Charles Bertrandin osumilla. HPK:n ainokaisesta vastasi Janne Lahti. Joukkueet iskevät lauantaina uudelleen yhteen Oulussa.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves–Tappara 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)

Tappara piti Tampereen herruuden itsellään vahvan esityksen jälkeen. Kirvesrinnat pelasivat kypsästi ja iskivät kiekon kolmesti hyvin taistelleen Ilveksen verkkoon. Tapparan osumat olivat Valtteri Kemiläisen, Jukka Peltolan ja Otso Rantakarin käsialaa. Tapparan tärkein pelaaja oli nollapelin pelannut maalivahti Dominik Hrachovina.

>> Tilastot
>> Maalikooste

JYP–HIFK 4–2 (1–2, 3–0, 0–0)

JYP kaatoi viikonlopun tuplakohtaamisen ensimmäisessä osassa HIFK:n vahvan toisen erän turvin. Jyväskyläläisten voiton takuumiehet olivat pisteet 2+1 nakuttanut Antti Suomela ja kahdesti osunut Robert Rooba. Joukkueet iskevät lauantaina uudelleen yhteen Helsingissä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko–TPS 1–0 JA (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Lukko vastasi liigakauden ensimmäisestä jatkoaikamaalista. Maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen Lukon ruotsalaishyökkääjä Joakim Hillding iski voittomaalin ajassa 60.41. Raumalaisten maalilla Kaapo Kähkönen torjui kauden ensimmäisen nollapelin eteen 29 kertaa.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans–Sport 3–5 (1–0, 1–3, 1–2)

Lahdessa nähtiin maalirikas kiekkoilta, joka päättyi Sportin kolmen pisteen ryöstöretkeen. Vaasalaiset käänsivät ottelun itselleen kolmen maalin kakkoserän myötä. Illan tehokkaimmat olivat pisteet 1+1 kasanneet Iikka Kangasniemi ja Filip Riska.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–KooKoo 1–7 (0–1, 1–3, 0–3)

KooKoo murskasi SaiPan kauden ensimmäisessä Kaakon derbyssä tylyin lukemin. Ottelussa nähtiin myös liigakauden ensimmäinen hattutemppu, kun Eero Savilahti iski kolmesti. Kaksi maalia tehnyt KooKoon Michael Keränen oli vahvalla pelipäällä. SaiPalle tarjoutuu mahdollisuus revanssiin heti lauantaina Kouvolassa.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen