Tässä ovat elo-syyskuun otteluiden tehomiehet – katso tilastot

7.9.2017
Tässä ovat elo-syyskuun otteluiden tehomiehet – katso tilastot

Liiga on tilastoinut kaikki joukkueiden pelaamat valmistavan kauden ottelut sekä CHL-pelit tietokantaansa. Myös pelaajatilastot ovat saatavilla kaikista elo-syyskuun otteluista. Ketkä olivat joukkueidensa tehomiehet, kauden mahdolliset yllättäjät ja läpilyönnin tekijät? Lue tiivis kooste tämän hetken kuumista nimistä.

Tapparan Kristian Kuusela nousi kauteen valmistavien pelien tilastokärjeksi. 34-vuotias laitahyökkääjä takoi pelaamissaan seitsemässä ottelussa pisteet 6+6=12. Ahnain maalitykki oli Sportin Markus Nenonen seitsemällä osumallaan. Syöttötilastossa vakuuttivat kahdeksan syöttöpistettä keränneet Sportin Michael Parks ja Ville Viitaluoma sekä Tapparan Tomas Zaborsky. Puolustajien ykkönen oli Pelicansin Juha Leimu pistein 4+4.

- - -

HIFK: 19-vuotias Juha Jääskä nousi joukkueensa pistekärjeksi saldolla 3+1. Viime kaudella Jääskä pelasi HIFK:ssa 13 ottelua pistein 0+2. Myös puolustaja Oliwer Kaski hakee nousua uudelle tasolle; nyt pisteitä kertyi 2+2.

HPK: Ruotsalaishankinta Victor Backman kirjasi pisteet 4+5. Kerhon maalitykiksi nousi viisi osumaa laukonut, edelleen tulokkaan kriteerit täyttävä 21-vuotias Harri Kainulainen.

Ilves: Viime kaudella tamperelaisten kokoonpanoon murtautunut Juho Liuksiala osui runkosarjassa 12 kertaa. Nyt kuudessa harjoituspelissä Liuksiala on tehnyt viisi maalia. Puolustaja Jarkko Parikka tunnetaan luotettavana peruspakkina – harjoituskaudella Parikka on ollut Ilveksen toiseksi paras pistemies.

Jukurit: Joukkueen pistekärki on tasainen. Tilaston ykköseksi nousi viimeisessä harjoitusottelussa kaksi maalia viimeistellyt Janne Ritamäki.

JYP: Kapteeni Juha-Pekka Hytönen on joukkueen takuuvarma suorittaja. CHL ja harjoitusottelut tuottivat pisteet 4+3. Konkarit Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen ovat myös pistekunnossa.

KalPa: Uusi hankinta Kai Kantola kirjasi seitsemässä ottelussa yhtä monta pistettä (5+2). Nuori tulokas Frank Gymer merkkautti saldon 3+3 ja kärkkyy läpimurtoa Liigassa.

KooKoo: SaiPasta hankittu Tomi Leivo hakee uutta askelta Liiga-pelaajana. Leivo oli harjoituspeleissä joukkueensa paras pistemies (2+3).

Kärpät: Työmiessentteri Miska Humaloja iski Luulajaa vastaan hattutempun ja nousi joukkueensa ykköspistemieheksi. Ruotsalaisvahvistus Nicklas Lasu on tehnyt pisteitä viidessä pelissä kuudesta.

Lukko: KalPasta tullut Arttu Ilomäki oli raumalaisten kärkimies harjoituskaudella pistein 3+3. Puolustaja Roni Sevänen on saalistanut viime peleissä syöttöpisteitä.

Pelicans: Lahtelaisten ylivoimatykki Juha Leimu latoi kaikki neljä maaliaan ylivoimapelissä. Kokonaispisteistä (4+4) vain kaksi syöttöpistettä on tullut tasakentällisin. Viime kaudella kuusi maalia tehnyt Miska Siikonen osui harjoituskaudella neljästi.

SaiPa: Jukureista tullut Topi Nättinen sekä kokenut Elmeri Kaksonen jakavat joukkueen ykköspaikan pistein 1+3. Kapteeni Ville Koho on kaapinut aloituksia lähes 60 prosentin tehokkuudella.

Sport: Vaasalaisten tehoketjuna on häärinyt Ville Viitaluoman (1+8) johtama ketju laidoillaan Markus Nenonen (7+3) ja Michael Parks (3+8). Jatkuuko tehovire myös runkosarjassa?

Tappara: Kristian Kuuselan (6+6) ja Tomas Zaborskyn (2+8) ohella ovat säväyttäneet myös kirvesrintojen ylivoima-aikaa nauttivat puolustajat. Mikko Lehtonen (3+5) ja Otso Rantakari (2+5) ovat pelanneet valmistavissa otteluissa piste per peli –tahdilla.

TPS: Viime kaudella läpilyönnin tehnyt Jasper Lindsten (3+3) ei ole antanut armeijan haitata pelisuorituksiaan. Kauden mielenkiintoisimpiin tulokaspelaajiin kuuluva Petrus Palmu kirjasi pisteet 1+4.

Ässät: Simon Suoranta kuului viime kaudella porilaisten ykkösnimiin. Harjoitusottelukausi on tuottanut pisteet 0+5. Puolustaja Niko Peltola on summannut lukemat 1+3.

Katso lisää:

>> Elo-syyskuun pistepörssi (CHL + harjoitusottelut)
>> Elo-syyskuun ottelut---
Julkaisija: Antti Seppänen