Jarkko Immonen: “Voittaminen motivoi eniten”

6.9.2017
Jarkko Immonen: “Voittaminen motivoi eniten”

JYP sai toukokuussa riveihinsä odotetun paluumuuttajan, kun maailmanmestari Jarkko Immonen solmi jyväskyläläisten kanssa kolmivuotisen sopimuksen. 35-vuotias keskushyökkääjä on osoittanut olevansa huippukunnossa ja lähtee kauteen täynnä intoa.

– Olen tyytyväinen, että paikat ovat kunnossa kauden kynnyksellä. Alkukesä meni palautumiseen ja sen jälkeen harjoittelussa on keskitytty jaksamiseen ja nopeuteen, vähemmän voimapuoleen, Immonen kertoo.

Kaksi edellistä kautta Immonen pelasi EV Zugin riveissä Sveitsissä. Vuosista jäi mieleen hienoja muistoja.

– Zugilla on upea ja äänekäs yleisö, ja fanitoiminta on mahtavaa. Peli Sveitsissä on sellaista vauhdikasta päästä päähän –kiekkoa. Mennään enemmän tunteella kuin järjellä. Peli on avoimempaa ja peliä pelataan vähän tilanteen mukaan.

Immosella on takanaan myös kuusivuotinen, menestyksekäs ura KHL:ssä. Mestaruus tuli heti avauskaudella keväällä 2010.

– Ensin menin Kazaniin kahdeksi vuodeksi ajatuksella, että katsellaan, miten homma toimii. Hyvin meni ja viihdyin ja lopulta kuusivuotinen jakso KHL:ssä meni nopeasti.

Immonen on pelannut koko ammattilaisuransa ilman isompia loukkaantumisia. Kokeneen pelimiehen mukaan myös onnella on tekemistä kovassa kilpailussa.

– Ei ole ollut oikeastaan mitään suurempaa vammaa koskaan. Joskus on ollut selkä vähän jumissa, mutta siitäkin on selvitty. Pyrin kiinnittämään huoltaviin harjoitteisiin huomiota, varsinkin näin varttuneemmalla iällä.

Immonen pelasi JYPissä viimeksi kaudella 2008-09 ja kuului Liigan ehdottomiin kärkihyökkääjiin All Stars -pelaajana. Kauden huipentuma oli kuitenkin Suomen mestaruus, joka kruunasi viisi kautta kestäneen JYP-uran. Paluu JYPiin on ollut keskusteluissa mukana jo aiemmin, ja nyt siirrosta tuli totta.

– Kyllähän sitä oli suunniteltu jo pitempään. JYP oli luonnollinen jatkumo uralla. Kyllähän JYP ja Jyväskylä kotipaikalta tuntuu. Viihdyn täällä erinomaisesti, Immonen myhäilee.

Sentteri aloittaa Liigassa nyt seitsemännen kautensa. Immonen takoi kahdella edellisellä kaudellaan Liigassa 112 ottelussa huimat 128 pistettä. Pistetahti ei ollut Sveitsissä aivan näiden huippukausien tasolla, mutta kauden ratkaisupeleissä Immosen kokemus on kovaa valuuttaa.

– Tietenkin ulkomaan vuodet ovat tuoneet paljon kokemuksia ja olen nähnyt monenlaista. JYPissä on vahvat pohjat kaudelle ja reipas tekemisen taso. Uskon, että tuon mukanani pieniä lisäjuttuja päivittäiseen tekemiseen. JYPillä on vankka seuraidentiteetti niin pelaamisessa kuin toimistollakin. Haluan olla vahvistamassa sitä.

– Meillä on hyvä yhteistyö myös valmennuksen suuntaan. Keskustelemme kaikista asioista ja teemme päätöksiä yhdessä.

JYPin harjoituskauden ottelut tuottivat kuudesta pelistä viisi voittoa. CHL:ssä JYP otti yhteen Immosen vanhan seuran, EV Zugin, kanssa. Jyväskylässä JYP voitti maalilla, mutta viime lauantaina Zug oli parempi kotonaan maalein 6-3.

– Tiukkoja pelejä ovat olleet kaikki. Kotipeli Zugia vastaan jäi mieleen, kun teimme voittomaalin vain nelisen minuuttia ennen loppua, Immonen muistelee syöttämäänsä Juuso Puustisen osumaa.

Kauteen valmistavissa otteluissa ja CHL:ssä Immonen on pelannut Puustisen ja Jani Tuppuraisen kanssa. Ketjun yhteistyö tuntuu toimivan. Tuppuraisen kanssa Immonen pelasi JYPissä jo kaudella 2008-09 ja Puustinen täydentää ketjun, joka voi tehdä tuhoisaa jälkeä tällä kaudella.

Immonen on saavuttanut urallaan paljon menestystä. Suomen ja KHL:n mestaruuksien lisäksi kohokohtiin kuuluu Leijonissa voitettu maailmanmestaruus keväällä 2011, jolloin Immonen valittiin kisojen All Stars -kentälliseen. Tavoitteita kuitenkin vielä löytyy – ja JYPissä ne ovat kirkkaana mielessä.

– Voittaminen. Olin mukana mestaruusjuhlissa keväällä 2009. Haluan kokea sen uudelleen. Voittaminen motivoi eniten.


---
Julkaisija: Antti Seppänen