Juhani Tyrväinen: "CHL-tappiot kasvattivat voittamisen nälkää"

5.9.2017
Juhani Tyrväinen: "CHL-tappiot kasvattivat voittamisen nälkää"

26-vuotias hyökkääjä Juhani Tyrväinen vaihtoi alkavalle kaudelle kotikaupungistaan Lahdesta Helsinkiin ja HIFK:hon. Värikkäästä pelityylistään tunnettu Tyrväinen on sopeutunut Nordikselle loistavasti. Hyökkääjällä on kova luotto uusiutuneen joukkueen iskukykyyn.

Kiekkoreippaan kasvatti Juhani Tyrväinen vaihtoi alkavalle kaudella Pelicansista HIFK:n riveihin. Pelicansin kapteenistoon kuulunut hyökkääjä nakutti viime liigakaudella 61 ottelussa pisteet 14+29. Helsinki ei ole uusi paikka Tyrväiselle.

– Tosi hyvin olen sopeutunut uuteen joukkueeseen ja kaupunkiin. Onhan tämä paljon isompi kuin Lahti. Tämä on silti kotoisa paikka, koska asuin täällä, kun pelasin Jokereissa, Tyrväinen kertoo.

HIFK:n organisaatio saa Tyrväiseltä varauksettomat kehut. Hyökkääjän palkintokaapista löytyy tällä hetkellä yksi SM-pronssi. Lisää voi kuitenkin tulla HIFK-ajalta. Tyrväinen pitää hyvänä, että seurassa on joka kaudelle kovat odotukset.

– Onhan tämä organisaationa Suomen kärkeä jokaisella mittarilla. Täällä pelaaja saa keskittyä vain ja ainoastaan pelaamiseen, ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä asioista. Toki täällä on myös menestyspaineita. Mielestäni se on kuitenkin vaan hyvä, että odotetaan menestystä. On hienoa, että lähdetään hakemaan tosissaan menestystä, eikä sijoja keskikastissa. Paineen alla kehittyy, kun pitää yrittää koko ajan kovemmin.

HIFK:n pelit eivät sujuneet toivotulla tavalla neljässä ensimmäisessä Champions Hockey Leaguen ottelussa, joukkue jäi näissä voitoitta. Kolmesta harjoitusottelusta tilille napsahti kaksi voittoa.

– Siitä voi paljon päätellä, miten meni, kun taskuun jäi ainoastaan yksi piste CHL:stä. Tietysti meillä oli paljon vaihtuvuutta viime kaudesta, eikä olla oltu kauaa vielä yhdessä. Se näkyi rajulla tavalla, kun vastaan luisteli esimerkiksi Brynäs, jolla on ollut sama nippu pidempään. Vielä hiukan haetaan uuden päävalmentajan tuomia uusia kuvioita. Voittamisen nälkää nämä CHL-tappiot vain kasvattivat.

Helsinkiläisjoukkue on kokenut viime kaudesta paljon muutoksia. Tyrväisellä on vahva luotto joukkueeseensa.

– Viime kauteen verrattuna selkeät tähdet meiltä puuttuvat. Meiltä löytyy kuitenkin laadukkaita pelaajia jokaiselle pelipaikalle ja moneen ketjuun. Ollaan tosi työteliäs porukka ja kasvettu hyvin yhteen lyhyessä ajassa. Tykkään tosi paljon tämän joukkueen meiningistä, Julle hehkuttaa.

Tyrväisen ja HIFK:n katse vahvasti jokapäiväisen tekemisen laadussa. Vielä ei suunnata katseita kevääseen, vaan joukkue tekee kaikkensa, että HIFK on playoffseissa iskussa.

– Mennään jakso kerrallaan ja kehitetään omaa peliä koko kauden ajan. Ei haluta vielä miettiä kevään asioita. Playoffseihin pääsy tässä on oikeastaan tärkeintä. Sinne, kun pääset niin kaikki on mahdollista. Sen on moni kevät näyttänyt. Tärkeintä, että pelimme on parhaimmillaan silloin, kun playoffsit alkavat.

HIFK:n valmennus vaihtui tälle kaudelle. Uudeksi päävalmetajaksi nousi TPS:ää viime kaudella valmentanut Ari-Pekka Selin. Selinin aisapariksi saapui myöskin Turussa vaikuttanut Jarno Pikkarainen.

– En ole ollut aikaisemmin Atun valmennettava, ainoastaan vastustajana olen päässyt tutustumaan. Hän on saanut hyviä tuloksia aikaan aikaisemmissa seuroissa, tietää tasan tarkkaan mitä menestyminen vaatii. Olen pitänyt todella paljon hänen tyylistään valmentaa. Hän on rauhallinen, rehellinen ja avoin pelaajille. Atu kertoo asiat asioina, eikä kaunistele.

Tyrväinen nostaa kauden läpilyöjäksi vahvasti CHL:ssä ja harjoituspeleissä esiintyneen hyökkääjän.

– Heiskasen Miro olisi helppo sanoa tähän, mutta nostetaan mieluummin esille Juha Jääskä. Hän on ollut harjoituksissa ja valmistavissa peleissä tosi kovassa tikissä. Toivottavasti nuori mies pystyisi vetämään huippukauden.

HIFK aloittaa kautensa tuplapeleillä JYPiä vastaan. Perjantaina pelataan Jyväskylässä ja lauantaina Helsingissä. Miten joukkue on käyttänyt viimeisen viikon?

– Pelillisiä asioita hiottiin ketjuittain tiistaina ja keskiviikkona. Torstaina katsottiin vähän, miten JYP pelaa. Viikossa ehtii paljon. Vakuutan, että olemme perjantaina valmiita, kun kiekko tippuu jäähän Jyväskylässä.

* * *

Nordis täyttyy lauantaille hyvää vauhtia – osta liput HIFK:n kotiavaukseen tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen