HIFK ja Kärpät isoimmilla satsauksilla kauteen 2017–18

4.9.2017
HIFK ja Kärpät isoimmilla satsauksilla kauteen 2017–18

Kuva: Heidi Koivunen

HIFK:n kulubudjetti on Liigan suurin alkavalla kaudella. Kärpät muodostaa helsinkiläisten kanssa budjettivertailun kärkikaksikon reilut 300000 euroa pienemmillä kuluillaan. Pelaajapalkkavertailussa kolmanneksi kaksikon jälkeen nousee hallitseva mestari Tappara.

HIFK on budjetoinut ensimmäisenä Liiga-seurana kautta aikojen 10 miljoonaa euroa alkavan kauden kuluihin. Viime kaudesta HIFK:n kulut ovat kasvaneet miljoonalla eurolla. Kärppien ilmoittamat kauden kulut ovat samalla tasolla kuin kaudella 2016-17.

Suhteellisesti eniten budjettiaan on kasvattanut Jukurit, jonka menot ovat kasvaneet viime vuodesta 27,5 %. Yli 10 %:n vuosikasvuun yltävät HIFK:n ja Jukurien lisäksi myös JYP (+12,1%) ja TPS (+10,9%).

Joukkueiden kokonaiskulut tälle kaudelle ovat reilut 97 miljoonaa euroa, joka on Liigan kaikkien aikojen ennätys. Kasvua viime kauteen on 2,0 %. Joukkueiden yhteenlaskettu tulostavoite kaudelle on 1,41 miljoonaa euroa.

Palkkabudjetit ovat nousseet viime kaudesta 1,3 %:lla. Kaikkiaan seurat maksavat pelaajapalkkoja yhteensä 31,1 miljoonaa euroa. HIFK:n osuus summasta on 3,2, Kärppien 3,0 ja Tapparan 2,65 miljoonaa.---
Julkaisija: Antti Seppänen