Jere Seppälä: “Loppuun asti ja periksiantamattomasti”

30.8.2017
Jere Seppälä: “Loppuun asti ja periksiantamattomasti”

24-vuotias puolustaja Jere Seppälä aloittaa viidennen kautensa Liigassa, toisen Ässissä. Viime kaudella Seppälä otti uuden askeleen urallaan ja nousi Ässä-puolustuksen parhaaksi pistemieheksi.

– Annoin vaan mennä, ei sen kummempaa. Tärkeää oli, että kausi oli ehjä ja sain pelata paljon ilman loukkaantumisia. Pelasin pääosin saman pakkiparin kanssa (Niko Peltola) ja siltäkin osin löytyi sellainen hyvä tatsi, Seppälä kertaa viime kauden tuntemuksia.

Espoossa kiekkokoulutuksensa saanut Seppälä pelasi Bluesin riveissä kevääseen 2016. Puolustaja kokee saaneensa hyvät eväät juniorivuosiltaan ammattilaisuralle.

– Espoossa oli aina hyvä valmennus ihan pikkujuniorista alkaen. Se on jeesannut uralla paljon. Aina korostettiin loppuun asti pelaamista ja periksiantamattomuutta. Sitä uskon tuoneeni mukanani myös Ässiin. Jos hommat menevät pieleen, niin sitten ne menevät. Uskalluksesta se ei voi jäädä kiinni, Seppälä tiivistää pelifilosofiansa.

Seppälä on puolustajaksi pienikokoinen – 174-senttinen ja 75-kiloinen – mikä asettaa pelaamiselle luonnollisia haasteita. Kokemus auttaa pärjäämisessä Liiga-tasolla.

– Kun neljä vuotta sitten pelasin ensimmäisiä matseja Liigassa, huomasin, että puolustuspelissä on aika paljon tekemistä. Olen oppinut, että näillä mitoilla ei kannata yrittää juurikaan heitellä vastustajia seinille vaan pitää korvata fyysisiä rajoitteita liikkeellä ja pysyä pelin sisällä.

Kesän omatoimijaksolla Seppälä pyrki "fiksuun treenaamiseen" hyvien personal trainerien opastuksella. Keskittymistä suunnattiin jalkojen voimantuottoon ja keskivartalon vahvistamiseen.

* * *

Joukkueena Ässien harjoituspelikaudella on riittänyt tekemistä. Pelaaminen maistuu kuivaharjoittelun jälkeen.

– Puolustuspeli on ollut ihan kohtuullisella tasolla. Ja ainahan sitä on tyytyväinen, kun pääsee pelaamaan, eikä tarvitse juosta kieli pitkällä ympäri harjoitusratoja.

– Valmennus on korostanut, että parannettavat asiat lähtisivät meistä itsestämme enemmän liikkeelle. Ei aina tarvita valmennusta nostamaan asioita puheeksi.

Satakunnan herruus on tärkeä osatavoite Ässien runkosarjakaudella. Harjoituspeleissä Lukko on ollut Ässiä parempi kaikissa kolmessa kohtaamisessa.

– Lukko on kyllä kova jengi, ja kauden aikana välillemme tulee taas tosi kovia vääntöjä. Ihan kaikki pitää lyödä likoon. On löydettävä hyvä tunnetila ja keskityttävä oikeisiin asioihin. Tunne saa mennä yli, Seppälä korostaa.

* * *

Seppälä ei ole urallaan pukenut vielä Leijona-paitaa päälle. Nousuun seuraavalle tasolle, EHT-peleihin, rakennuspalikat ovat valmiina. Paikka maajoukkueessa on ollut luonnollinen tavoite pikkupojasta asti.

– Näyttöpaikka tulee, kun jaksaa vain painaa hommia. Pitää tehdä aina vähän ekstraa treenien molemmin puolin. Keskittyminen vahvuuksiin ja heikkouksiin pitää tasapainon kohdallaan. Jäähyttömyys on myös yksi avain eteenpäin menolle.

200 ottelun rajapyykin alkukaudesta rikkova Seppälä kertoo viihtyvänsä Porissa erinomaisesti. Kiekkokaupunki elää Ässien mukana, myötä- ja vastamäessä.

– Parasta on se, että ihmisiä kiinnostaa tämä meidän juttu. Kotipeleissä on aina ihan älytön meininki. Ihmiset tukevat meitä ja osaavat myös antaa palautetta, jos homma ei miellytä.

– Ässissä on pelaajan hyvä olla. Uutena pelaajana vuosi sitten tulleena kaikki on toiminut. Puitteet pelaamiselle ovat kunnossa ja sekin tukee tätä meidän jokapäiväistä toimintaa. Fyssarit, huolto ja muut toimihenkilöt ovat myös tärkeässä roolissa. Meillä on hyvä meininki täällä, Seppälä kiittelee.


---
Julkaisija: Antti Seppänen