Miro Heiskanen NHL-draftin suomalaisnimi: “Lisää potkua treenaamiseen”

26.6.2017
Miro Heiskanen NHL-draftin suomalaisnimi: “Lisää potkua treenaamiseen”

Miro Heiskanen otti kaudella 2016-17 ison kehitysaskeleen urallaan. (Kuva: Tomi Natri)

HIFK-puolustaja Miro Heiskanen nousi NHL:n viikonlopun varaustilaisuuden suomalaispelaajien ykkösnimeksi. Heiskanen varattiin parhaana puolustajana tilaisuuden kolmantena pelaajana. 1. kierroksen varauksiin kuuluivat myös muun muassa JYPistä SaiPaan siirtynyt puolustaja Urho Vaakanainen ja HPK:n kanssa sopimuksen tehnyt hyökkääjä Kristian Vesalainen.

Heinäkuussa 18 vuotta täyttävä Miro Heiskanen nousi menneellä kaudella suoraan HIFK:n vakiokokoonpanoon ja kirjasi runkosarjassa pisteet 5+5. Kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Heiskanen pelasi upean turnauksen ja tuli valituksi kisojen parhaaksi puolustajaksi.

– NHL-varaus on yksi etappi kiekkoilijan urallani, mutta työ jatkuu heti, kun palaan täältä Suomeen. Omatoimijakso on käynnissä ja heinäkuun lopussa jatkuvat IFK:n joukkueharjoitukset. NHL-varauksesta tulee tietysti vain lisää potkua treenaamiseen, Heiskanen kertoi HIFK:n verkkosivujen haastattelussa.

Draftin avauskierroksen 31 pelaajasta peräti kuusi oli suomalaisia, näistä neljä puolustajia. SaiPan kanssa toukokuun alussa yksivuotisen sopimuksen tehnyt Urho Vaakanainen on kuulunut ikäluokkansa kärkipelaajiin usean vuoden ajan, joten avauskierroksen varaus oli odotettu.

– Oli upea tunne tulla varatuksi Boston Bruinsiin. Oli lievä shokki, kun kuulin oman nimeni. Tämä on unelmien täyttymys, Vaakanainen kuvaili varaustaan Bruinsin verkkosivuilla.

Kristian Vesalainen debytoi Liigassa kuluneella kaudella ja onnistui HPK-paidassa myös maalinteossa. Pääosa kaudesta kului kuitenkin Ruotsin kaukaloissa. Huhtikuussa HPK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen tehnyt Vesalainen oli Pikkuleijonien johtotähtiä kevään U18 MM-kisoissa pistepörssin voittajana ja parhaana hyökkääjänä.

– Minulle tekee varmasti hyvää pelata ainakin vuosi vielä HPK:ssa ja hakea sieltä isoja minuutteja. Olen kookas jätkä, jonka pitää jatkossa ajaa yhä enemmän maalille. Minun on oltava röyhkeämpi, Vesalainen kuvaili Yle Urheilulle.

Varaustilaisuuden kärkikierrosten varauksiin kuuluivat lisäksi KalPassa nousujohteisen kauden pelannut keskushyökkääjä Eetu Luostarinen ja Sportin avainpuolustajien joukkoon noussut Robin Salo. Hieman kokeneemmasta pelaajakaartista varatuiksi tulivat Tapparan mestarijoukkueen laitahyökkääjä Sebastian Repo ja TPS-sentteri Patrik Virta.

NHL-varaukset 2017 / suomalaispelaajat

1. kierros

3 Miro Heiskanen / p, HIFK (Dallas Stars)
16 Juuso Välimäki / p, Tri-City, WHL (Calgary Flames)
18 Urho Vaakanainen / p, JYP > SaiPa (Boston Bruins)
24 Kristian Vesalainen / h, Frölunda SWE > HPK (Winnipeg Jets)
29 Henri Jokiharju / p Portland WHL (Chicago Blackhawks)
30 Eeli Tolvanen / h, Sioux City USHL (Nashville Predators)

2. kierros

40 Aleksi Heponiemi / h, Swift Current WHL (Florida Panthers)
42 Eetu Luostarinen / h, KalPa (Carolina Hurricanes)
46 Robin Salo / p, Sport (NY Islanders)
54 Ukko-Pekka Luukkonen / mv, HPK (Buffalo Sabres)
58 Joni Ikonen / h, Frölunda SWE (Montreal Canadiens)
59 Eemeli Räsänen / p, Kingston OHL (Toronto Maple Leafs)

3. kierros

71 Kasper Kotkansalo / p, Sioux Falls USHL (Detroit Red Wings)
89 Oskari Laaksonen / p, Ilves (Buffalo Sabres)

4. kierros

104 Eetu Mäkiniemi / mv, Jokerit (Carolina Hurricanes)
105 Santeri Virtanen / h, TPS (Winnipeg Jets)
119 Roope Laavainen / p, Jokerit (Chicago Blackhawks)

6. kierros

160 Aarne Talvitie / h, Blues (New Jersey Devils)
181 Petrus Palmu / h, Owen Sound OHL (Vancouver Canucks)
184 Sebastian Repo / h, Tappara (Florida Panthers)
186 Antti Palojarvi / p, Lukko (Pittsburgh Penguins)

7. kierros

197 Eemeli Räsänen / p, Jokipojat (Carolina Hurricanes)
207 Patrik Virta / h, TPS (NY Rangers)


---
Julkaisija: Antti Seppänen