Näin pelataan Liigassa kaudella 2017–18

6.6.2017
Näin pelataan Liigassa kaudella 2017–18

Kuva: Ville Honkonen

Jääkiekkoilun Suomen mestaruudesta pelataan ensi kaudella jo 87. kerran. Liigan historian 43. pelikausi käynnistyy perjantaina 8. syyskuuta täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Mestarijoukkue vuosimallia 2018 on selvillä viimeistään 28.4.2018.

Runkosarjan otteluohjelman pelipäivät painottuvat aiempien vuosien tapaan viikonloppuihin. Kaikkiaan 58 % otteluista pelataan perjantaina tai lauantaina. Viikkopelien pääpelipäivä on tiistai, jolloin pelataan 104 ottelua (23 %). Keskiviikko (8%) ja torstai (10 %) täydentävät ottelukalenterin. Sunnuntaille on runkosarjaohjelmassa merkitty vain yksi ottelu. Maanantaisin ei runkosarjassa pelata lainkaan.

– Tulevalla kaudella pelataan ennätyksellisen paljon otteluita perjantaina ja lauantaina. Viikonlopun otteluista on katsomokäyttäytymisen osalta tullut hyvää palautetta. Haluamme tukea tätä suuntausta ja siksi pelejä on sijoitettu entistä enemmän perjantaille ja lauantaille, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo.

Syyskaudella ohjelmassa on perinteinen maajoukkuetauko marraskuun alkupuolella sunnuntain 5.11. ja maanantain 13.11. välisenä aikana.

Kauden erikoisuuksiin kuuluvat tuplapelit KooKoon ja Sportin välillä. Joukkueet kohtaavat lokakuussa peräkkäisinä iltoina Kouvolassa ja helmikuussa kahdesti peräkkäin Vaasassa. Joulukuussa HIFK ja Kärpät ottavat yhteen ulkoilmaottelussa Helsingin Kaisaniemessä.

Joulutauolle joukkueet vetäytyvät tiistaina 19.12. pelattavan kierroksen jälkeen. Pelit jatkuvat jälleen tapaninpäivänä 26.12.

Vuoden 2018 puolella kaukaloon palataan keskiviikkona 3. tammikuuta. Olympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa alkavat Leijonien osalta 14.2.2018. Liigassa pelataan täysi kierros vielä lauantaina 17.2., jonka jälkeen käynnistyy olympiatauko. Peleihin palataan tiistaina 27. helmikuuta.

Runkosarjan päätöskierros on ohjelmassa lauantaina 10.3.2018.

Playoffs-pelit käynnistyvät 1. kierroksen otteluilla tiistaina 13. maaliskuuta. Neljännesfinaalit kahdeksan parhaan kesken alkavat tiistaina 20. maaliskuuta. Finaalisarja Suomen mestaruudesta pelataan 17.–28.4.2018.

Tarkemman runkosarjan otteluohjelman Liiga julkaisee myöhemmin tällä viikolla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen