Pekka Virralle yhden ottelun toimintakielto

8.5.2017
Pekka Virralle yhden ottelun toimintakielto

Kuva: Tomi Natri

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Pekka Virralle yhden ottelun toimintakiellon kuudennessa finaaliottelussa tapahtuneesta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Virta on toimintakiellossa Lukon ensimmäisessä runkosarjaottelussa liigakaudella 2017–18.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Tapahtuma-aika: 27.4.2017
Ottelu: KalPa-Tappara
Otteluaika: 60:00

1. Selostus asiasta

Pekka Virralle tuomittiin KalPa-Tappara-ottelussa ajassa 60:00 pelirangaistus käytöksestä toiminnasta erotuomaria kohtaan säännön 168 vi 2 kohdan perusteella. Otteluvalvoja on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanne ei näy videotallenteelta.

KalPa ja Pekka Virta on antanut tilanteesta kirjallisen lausuman.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 168 vi 2 -kohdan mukaan joukkueen toimihenkilölle, joka tekee säädyttömän eleen kenelle tahansa henkilölle jäällä tai missä tahansa kentällä ennen ottelua, sen aikana tai sen jälkeen, tuomitaan ottelurangaistus.

Erotuomariraportin perusteella Virta näyttää erotuomaristolle säännön 168 vi 2- kohdan tarkoittaman säädyttömän eleen. Virran lausumassa on myönnetty epäkunnioittavan eleen tekeminen ja selvitetty sen johtuneen ylireagoinnista liittyen ottelun loppuhetkillä koettuun vääryyteen.

Katson, että Virran lausumassaan esiintuomat seikat eivät tee mahdolliseksi määrätä tilanteesta muuta rangaistusta kuin säännöissä asetetun ottelurangaistuksen.

3. Ratkaisu

Määrään Pekka Virralle yhden ottelun toimintakiellon.

Liigakausi 2016-2017 on päättynyt otteluun, jossa nyt käsiteltävänä olevana tapahtuma on sattunut. Liigan kurinpitosääntöjen 3 luvun 5 §:n mukaan toimintakiellot kärsitään vastaavissa otteluissa kun ne on hankittu, ellei rangaistusta annettaessa toisin määrätä.

Pekka Virta on toimintakiellossa edustamansa seuran eli Rauman Lukon runkosarjan ensimmäisessä ottelussa kaudella 2017-2018.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 4. toukokuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen