KalPalle kolme uutta pelaajaa – Niko Hovinen maalille

8.5.2017
KalPalle kolme uutta pelaajaa – Niko Hovinen maalille

Niko Hovinen palaa KalPan paitaan ensi kaudelle. (Kuva: Jiri Halttunen)

KalPa on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa maalivahti Niko Hovisen, puolustaja Valtteri Parikan ja hyökkääjä Frank Gymerin. Hovisen sopimus on yksivuotinen, Parikan ja Gymerin kaksivuotisia.

29-vuotias Niko Hovinen on pelannut urallaan Liigaa Jokereissa, Pelicansissa, Kärpissä, KalPassa ja KooKoossa. Pohjois-Amerikan kaukaloista kokemusta on karttunut ECHL:stä ja AHL:stä. Lisäksi Hovinen on pelannut Ruotsin SHL:ssä ja Allsvenskanissa sekä Sveitsin pääsarjassa.

Leijoniin Hovinen on kuulunut useammalla kaudella, ja hän kuului myös maailmanmestaruusjoukkueeseen keväällä 2011.

Päättyneellä kaudella Hovinen pelasi KalPassa kahdeksan ottelua ja torjui kuusi voittoa.

22-vuotias Valtteri Parikka pelasi aiemmin kahdella kaudella KalPan Nuorten SM-liigajoukkueessa ja sen jälkeisillä kausilla Liigaa Ässissä ja Pelicansissa sekä Mestistä useammassa seurassa. Kuluneella kaudella Parikka pelasi Liigaa Pelicansissa 19 ottelua sekä Mestistä Peliitoissa.

20-vuotias Frank Gymer on pelannut juniori-ikäluokat läpi Jokereissa. Viime kaudella hän pelasi myös KHL:ssä 16 ottelua sekä Mestistä K-Vantaan riveissä.

Kolme pelaajaa hopeamiehistöstä KHL:ään

Hyökkääjät Jaakko Rissanen, Jesse Mankinen ja Matias Myttynen sekä puolustaja Jussi Timonen ovat käyttäneet sopimuksissaan olleet ulkomaille siirtymisen mahdollistavat optiot. Rissanen, Mankinen ja Myttynen siirtyvät KHL:ään ja Timonen pelaa jatkossa Saksan pääsarjassa.

– Pelaajabudjetti ensi kaudelle oli budjetoitu viime kautta pienemmäksi. Saamme näistä sopimusten ulosostoista maltilliset korvaukset, siirrämme ne pelaajabudjettiin ja sen myötä pelaajabudjetti tulee nousemaan viime kauden tasolle. Rakennamme ensi kaudelle kilpailukykyistä joukkuetta, ja tulemme täydentämään joukkueen runkoa vielä useammalla profiilipelaajalla, kertoo KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.


---
Julkaisija: Antti Seppänen