Tappara ryösti voiton Kuopiosta – finaalisarja on nyt tasan

24.4.2017
Tappara ryösti voiton Kuopiosta – finaalisarja on nyt tasan

Kapteeni Jukka Peltolan panos oli maanantaina jälleen iso. (Kuva: Timo Hartikainen)

Tappara onnistui maanantaina tasoittamaan finaalisarjan voitot, kun KalPa kaatui Kuopiossa 2–5. Tamperelaisten ykkösnimet olivat Sebastian Repo (2+0) ja kapteeni Jukka Peltola (1+1). Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

KalPa–Tappara 2–5 (0–1, 2–3, 0–1)

>> Seuranta
>> Tilastot
>> Maalikooste

Kotijoukkue KalPa tuli neljänteen finaaliotteluun vahvasti. KalPalla oli useita paikkoja avausmaaliin, mutta Tapparan puolustus kesti Dominik Hrachovinan johdolla. Alun selviytymisen jälkeen Tappara iski. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola sai kiekon haltuunsa harhasyötön jälkeen ja harhautti maltilla Eero Kilpeläisen. Peltolan playoffsien neljäs maali syntyi ajassa 15.04. Peltola oli avauserässä lähellä myös toista maalia, mutta summeri pelasti KalPan. Tilanne tarkastettiin videolta, jonka myötä todettiin, että peliaika oli ehtinyt täyttyä ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Ottelun toinen erä sisälsi peräti viisi maalia. Tappara iski erän alkuun reilussa neljässä minuutissa peräti kolmesti. Ensin upealla laukauksella osui Blake Parlett, seuraavaksi voittomaaliksi jääneen osuman tehnyt Jan-Mikael Järvinen ja lopuksi vielä Sebastian Repo. Tapparan neljännen maalin jälkeen kuopiolaisten maalin suulle luisteli Denis Godla.

Kotijoukkue KalPa osui toisessa erässä kahdesti. Ensin erän alussa 1–2-kavennuksesta vastasi vahvaa kevättä pelaava Sami Mutanen. Erän lopussa puolestaan Arttu Ilomäki taituroi 2–4-kavennuksen vanhaa seuraansa vastaan.

Päätöserään odotettiin KalPan rynnistystä, mutta Tappara katkaisi sen heti alkuunsa. Ottelun lopullisesti ratkaissut osuma syntyi ajassa 43.46, kun Repo iski illan toisensa ylivoimalla. Jyri Junnilan koukkaamisrangaistus ehti vanheta ainoastaan kymmenen sekuntia. Loppuerä jäi maalittomaksi, vaikka molemmilla joukkueilla oli runsaasti maalipaikkoja.

Ottelusarjan voitot on nyt tasan 2–2. Finaalisarjan viides ottelu pelataan Tampereella jo tiistaina 25.4. Hakametsässä kiekko jäähän kello 18.30.

* * *

Tapparan ja KalPan taistelu Kanada-maljasta jatkuu tiistaina Hakametsässä – osta liput finaalitunnelmaan tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen