Finaalisarjan tulikuumimmat – “Eleetöntä työskentelyä, itseluottamus huipussaan”

24.4.2017
Finaalisarjan tulikuumimmat – “Eleetöntä työskentelyä, itseluottamus huipussaan”

Löytyykö maanantain neljännen finaalin ratkaisija tästä kolmikosta: Jyri Junnila (vas.), Eero Kilpeläinen, Jani Lajunen?

Kevään Suomen mestari on selvillä viimeistään perjantaina, kun finaalisarjan huipentuma koittaa. Tulikuumien pelaajien kärkikolmikossa on kaksi nimeä KalPasta ja yksi Tapparasta: Eero KilpeläinenJyri JunnilaJani Lajunen.

KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen on esittänyt erinomaisia otteita playoffs-otteluissa. Kokenut 31-vuotias torjuja on pitänyt joukkuettaan voittotaistelussa vaikeina hetkinä. Playoffsien tilastot ovat vakuuttavat: 1,54 / 94,1.

"Kuopiolaisten ylivoimaisesti tärkein pelaaja finaaleissa. Eleetöntä työskentelyä, itseluottamus huipussaan. Näyttää tällä hetkellä isolta tolppien välissä, vaikka mittaa on vain karvan verran yli 180. Lauantaina yksi harmittava lipsahdus ratkaisi pelin."

Kaksinkertainen Suomen mestari Jyri Junnila pelasi uransa toiseksi tehokkaimman kauden ja iski yhdeksän maalia. Playoffseissa Junnila on löytänyt maalivireen seitsemän vuoden tauon jälkeen. Nyt kasassa neljä maalia.

"Pelaa uransa parasta kevättä. Viime peleissä vauhti on vain kiihtynyt. Jalat käyvät koko ajan ja Tapparan puolustuksella on kiire. Työteliäs hyökkääjä kokosi voitto-otteluissa pisteet 2+1."

Maailmanmestaruden lisäksi Suomen ja Ruotsin mestaruutta juhlinut Jani Lajunen tuntee menestyksen avaimet. 26-vuotias sentteri nousee isompiin otsikoihin kevään koittaessa – joskin runkosarja tuotti jo uran ennätyspisteet Liigassa.

"Tekee kaikkea ja todella hyvin: puolustaa, voittaa aloituksia, painaa todella raskaita pommeja, rytmittää, voittaa kiekkoja. Tehoja voi tulla enemmän. Tosin jos tulisi, ei pelaisi Liigassa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen