Puustisen ja Hintzin huippuilta ei pysäyttänyt JYPiä – pronssit Jyväskylään

21.4.2017
Puustisen ja Hintzin huippuilta ei pysäyttänyt JYPiä – pronssit Jyväskylään

Tuoreet pronssimitalistit yhteiskuvassa Synergia-areenalla. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP nappasi pronssimitalit HIFK:n nenän edestä. Pronssiottelun jatkoaikasankariksi nousi ajassa 60.45 osunut Michel Miklik. Illan tehokkaimmat löytyivät HIFK:sta, kun Juuso Puustinen (3+2) ja Roope Hintz (1+4) viettivät viiden pisteen iltaa.

JYP–HIFK 6–5 JA (2–2, 2–1, 1–2, 1–0)

>> Seuranta
>> Tilastot
>> Maalikooste

Kevään 2017 pronssiottelussa iskettiin peräti yksitoista maalia. JYP karkasi avauserässä ensin kahden maalin karkumatkalle Juha-Pekka Hytösen ja Janne Tavin osumilla. HIFK sai kuitenkin juonesta kiinni ja kiri tasoihin erän loppupuolella Juuso Puustisen ja Joonas Raskin maaleilla.

Hytönen iski JYPin uudelleen johtoon kuusi sekuntia ennen ottelun puoliväliä. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan luovuttaneet vaan Roope Hintz iski 3–3-tasoituksen viisi minuuttia myöhemmin. Toinen erä kääntyi lopulta JYP-merkkiseksi, kun Henri Kanninen huudatti kotiyleisöä 4–3-johtomaalilla kaksitoista sekuntia ennen toisen erän päätöstä.

Hieno ottelu huipentui dramaattiseen päätöserään. Ensin Puustinen tasoitti ottelun illan toisellaan ajassa 55.20. Tämän jälkeen kotijoukkue näytti vievän ottelun nimiinsä, kun Sami Nikun painava lyöntilaukaus upposi verkkoon ajassa 57.06. Kotiyleisön ilo oli kuitenkin ennen aikainen, Puustinen nimittäin toi illan kolmannellaan HIFK:n tasoihin ainoastaan 25 sekuntia myöhemmin.

Jatkoaika ehti vanheta ainoastaan 45 sekuntia, kun Michel Miklik päästi kotiyleisön piinasta. Taululle lukemat 6–5 ja pronssijuhlat olivat valmiit alkamaan.

JYPin ykkösnimet olivat ottelun ratkaissut Miklik (1+1), kahdesti osunut Hytönen ja kolmen pisteen iltaa viettänyt Niku (1+2). HIFK:lta esille nousivat viiden pisteen iltaan yltäneet Puustinen (3+2) ja Hintz (1+4). Lisäksi ketjukaveri Rask merkkasi pisteet 1+2.

* * *

Liiga onnittelee tuoreita pronssimitalisteja!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen