Pelicansille jatkosopimuksia – Janne Juvonen jatkaa Lahdessa

18.4.2017
Pelicansille jatkosopimuksia – Janne Juvonen jatkaa Lahdessa

Alkava kausi on Janne Juvoselle seitsemäs Pelicansissa. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans on solminut jatkosopimukset maalivahtien Janne Juvosen ja Joonas Haraldin kanssa. Lisäksi lahtelaisseura on käyttänyt Roope Elimäen sopimuksessa olleen optiovuoden.

Maalivahti Janne Juvonen on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Pelicansin kanssa. 22-vuotias Juvonen debytoi Liigassa kaudella 2011–12 ja on edustanut koko liigauransa ajan Pelicansia. Edellisellä kolmella kaudella Juvonen on kantanut päävastuun lahtelaisjoukkueen torjuntatöistä torjuntaprosentin ollessa jokaisella periodilla yli 91.

Juvosen sopimuksessa on NHL-pykälä, joka mahdollistaa miehen siirtymisen rapakon taakse 15.7 saakka.

– Juvonen on liigatasolle erittäin kovan luokan ykkösmaalivahti ja olemme iloisia, että mies haluaa jatkaa kehittymistään Lahdessa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Tällä kaudella liigadebyytin tehnyt 21-vuotias maalivahti Joonas Harald jatkaa myös Pelicansissa. Mikäli Juvonen ei siis lähde NHL:ään, niin lahtelaisten maalivahtikolmikkona nähdään ensi kaudella Juvonen, Joona Voutilainen ja Harald.

Roope Elimäen sopimuksessa oli optio ensi kaudesta, jonka Pelicans halusi myös käyttää ja näin 23-vuotias keskushyökkääjä pelaa Lahdessa myös kaudella 2017–18. Kuluneella kaudella Elimäki pelasi Pelicansin riveissä 51 ottelua pisteillä 7+4. Mies oli myös Pelicansin keskushyökkääjistä paras aloittaja voittoprosentilla 56,8. Pelicansin lisäksi Elimäki edusti menneellä kaudella myös Mestiksen Peliittoja.

– Elimäki on kovasti töitä tekevä ja hyvin luisteleva taistelija, joka otti kuluneella kaudella selviä kehitysaskeleita myös kiekollisessa pelissä. Uskomme, että kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa ja siksi halusimme pitää Elimäen Lahdessa, Laukkanen kertoo.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen