Tappara nollasi HIFK:n Hakametsässä – Repo ja Savinainen maalasivat

4.4.2017
Tappara nollasi HIFK:n Hakametsässä – Repo ja Savinainen maalasivat

Kesken kauden Tapparaan siirtynyt Sebastian Repo iski tiistaina kevään kolmannen playoffs-maalinsa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Hallitseva Suomen mestari Tappara aloitti semifinaalisarjan HIFK:ta vastaan vahvasti. Tamperelaiset kaatoivat helsinkiläiset Sebastian Repon ja Veli-Matti Savinaisen maaleilla 2-0. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

Tappara–HIFK 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara jatkoi tiistain semifinaaliavauksessa siihen, mihin se jäi runkosarjan HIFK-kohtaamisissa. Ottelun avausmaalia saatiin odotella toiseen erään asti. Ajassa 28.55 syntyneen osuman iski kesken kauden Tampereelle siirtynyt Sebastian Repo. Hyökkääjän liigauran kolmannen playoffs-maalin alustivat puolustajat Otso Rantakari ja kokenut Pekka Saravo.

Illan toinen ja viimeinen maali syntyi tyhjään HIFK-maaliin Veli-Matti Savinaisen toimesta. Runkosarjan maalitykille osuma oli playoffsien kolmas, osuman alustivat Kristian Kuusela ja Aleksi Elorinne.

Ottelun kaikki viisi kahden minuutin rangaistusta tuomittiin vierasjoukkue HIFK:lle. Tapparan maalilla Dominik Hrachovina pääsikin varsin helpolla, kun torjuntoja kertyi ainoastaan kymmenen. Nollapeli oli tshekkimaalivahdille toinen perättäinen, playoffsien kolmas ja koko kauden kuudes.

Semifinaalisarjan otteluvoitot ovat nyt Tapparalle 1–0. Ottelusarjan toinen ottelu pelataan Helsingissä torstaina 6.4. kello 18.30.

* * *

Osta liput Nordiksen kuumaan playoffs-tunnelmaan tästä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen