Tappara semifinaaleihin – Ilves kaatui Lajusen ja Haapalan maaleilla

1.4.2017
Tappara semifinaaleihin – Ilves kaatui Lajusen ja Haapalan maaleilla

Tapparan Jani Lajunen iski lauantaina playoffs-kevään avausmaalinsa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Hallitseva Suomen mestari Tappara jatkaa semifinaaleihin! Kirvesrinnat kaatoi Ilveksen seitsemännessä neljännesfinaaliottelussa Jani Lajusen ja Henrik Haapalan maaleilla lukemin 2–0. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

Tappara–Ilves 2–0 (2–0, 0–0, 0–0)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara tuli Hakametsän seiskapeliin isännän elkein. Ottelu ehti vanheta ainoastaan 22 sekuntia, kun Jani Lajunen ohjasi kiekon taidokkaasti ohi Antti Lehtosen. Illan voittomaaliksi jääneen osuman alustivat Valtteri Kemiläinen ja Veli-Matti Savinainen.

Kirvesrinnat lisäsi johtoaan ajassa 06.12, kun Henrik Haapala pääsi vapaasti viimeistelemään lukemiksi 2–0. Haapalan playoffs-kevään ensimmäisen maalin alusti kapteeni Jukka Peltola.

Johtoasemaan päästyään Tappara pelasi järkevästi. Näennäisestä hallinnasta huolimatta Ilves ei juurikaan päässyt vaaralliselle maalintekopaikoille. Lopussa Ilves haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Tappara kesti lähentelyt maalivahti Dominik Hrachovinan johdolla. Nollapeli oli 21 kertaa torjuneelle Hrachovinalle playoffs-kevään toinen.

Upea neljännesfinaalisarja kääntyi lopulta Tapparalle voitoin 4–3. Tappara jatkaa semifinaaleihin HIFK:ta vastaan. Upean kevään pelanneen Ilveksen kausi puolestaan päättyi. Ilveksen loppusijoitus oli kahdeksas.

* * *

Tapparan semifinaaliliput tulevat myyntiin maanantaina 3.4. kello 12.00 – osta omasi tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen