KalPa-laituri viikon tulikuumin – ”Jatkuvasti vastustajan puolustajien kiusana”

27.3.2017
KalPa-laituri viikon tulikuumin – ”Jatkuvasti vastustajan puolustajien kiusana”

Janne Keränen on ollut maaliskuun kuumin maalintekijä Liigassa. (Kuva: Tomi Natri)

KalPan Janne Keränen on viikon tulikuumat pelaajat –listan ykkösnimi. Vakuuttavassa maalivireessä olevan Keräsen jälkeen listalle sijoittuvat HPK:n Joonas Lehtivuori ja TPS:n Patrik Virta.

Janne Keräsen seitsemän ottelun maaliputki tuotti yhdeksän maalia. Lauantaina Keränen jäi ilman osumia, mutta kahdessa ensimmäisessä KalPan ja Pelicansin kohtaamisessa hän nousi ratkaisijaksi. 29-vuotias laitahyökkääjä pelaa uransa parasta kautta.

"Jalat käy ja maisema vaihtuu. Pehmeäkätinen taituri ratkoi kaksi ensimmäistä peliä jatkoajalla. Nostanut tasoaan selvästi vielä erinomaisesta runkosarjasta. Oli jatkuvasti vastustajan puolustajien kiusana. Nöyrä tähtipelaaja, joka on tuttu näky myös alivoimalla."

Joonas Lehtivuori pelasi väkevästi jo runkosarjassa ja kirjasi piste-ennätyksensä (25). Maaliskuun seitsemän ottelua ovat tuottaneet seitsemän pistettä. Lauantaina peliaikaa kertyi puolustuksessa reilut 28 minuuttia.

"HPK:n ykköspuolustaja on saanut rauhassa käyttää vahvuuksiaan hyökkäyssiniviivalla JYPin puolustuksen tiputtaessa puolustusalueella. Oli lauantaina mukana jokaisessa HPK:n maalissa ja onkin sen myötä pudotuspelien tehokkain puolustaja."

21-vuotias Patrik Virta on tehnyt tällä kaudella läpimurtonsa Liigassa. Runkosarjassa syntyi 14 maalia ja 26 pistettä. HIFK-sarjassa Virta on onnistunut maalinteossa jo kolmesti.

"Tarjolla iso rooli TPS:n sentterihierarkiassa. On vastannut huutoon komealla tavalla. Pelimies sanan varsinaisessa merkityksessä. Taitava hyökkääjä nostaa tasoaan panosten kasvaessa. Osaa viimeistellä itse, mutta erinomaisen pelisilmän ansioista pystyy myös rakentamaan muille tontteja. Tärkeä avausmaali kolmanteen peliin."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen