HIFK tasoitti voitot – Corey Elkins kaatoi TPS:n jatkoajalla

27.3.2017
HIFK tasoitti voitot – Corey Elkins kaatoi TPS:n jatkoajalla

Kasan keskellä oleva Corey Elkins on iskenyt kuudessa playoffs-ottelussa pisteet 2+4. (Kuva: Heidi Koivunen)

HIFK tasoitti maanantaina otteluvoitot TPS:ää vastaan 2–2:een. Nordiksen sankariksi nousi jatkoajalla ajassa 92.12 yli 8000 katsojaa huudattanut Corey Elkins. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

HIFK–TPS 3–2 JA (2–0, 0–1, 0–1, 0–0, 1–0)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kotijoukkue HIFK aloitti ottelun viime kotipelin tavoin vahvasti. Avauserä kirjattiin punaisille lukemin 2–0. Ajassa 02.36 Corey Elkins vei helsinkiläiset johtoon Mika Partasen alustuksesta. Lisää seurasi ajassa 12.45, kun Joonas Raskin yksilösuoritus päättyi 2–0-maaliin. Turkulaiset ottivat avauserässä peräti neljä kahden minuutin rangaistusta.

TPS kiri toisessa erässä maalin päähän Patrik Virran osumalla. Ajassa 26.05 syntynyt elintärkeä kavennusmaali oli Virralle playoffs-kevään neljäs osuma. Turkulaisten tasoitusmaali syntyi kuusi minuuttia ja 42 sekuntia ennen ottelun päätössummeria. Maalintekijänä kunnostautui kevään ensimmäisen playoffs-maalinsa iskenyt Jerry Ahtola. Osuman alustivat Elmeri Eronen ja hurjat minuuttimäärät (37.01) kirjauttanut Henrik Tallinder.

Turkulaiset pääsivät jatkoajalla hakemaan kahdesti ratkaisua ylivoimalla. TPS:n ylivoima päättyi tuloksetta sekä ensimmäisessä että toisessa jatkoerässä. Tämän jälkeen iski HIFK ja illan ykkösnimi Elkins. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 92.12, kun Elkins iski illan toisensa Teemu Erosen ja Juhamatti Aaltosen syötöistä.

HIFK:n jatkoaikavoiton myötä ottelusarja on nyt tasatilanteessa 2–2. Neljännesfinaalisarjan viides ottelu pelataan Turussa keskiviikkona 29.3. kello 18.30.

* * *

Gatorade Center täyttyy keskiviikolle jälleen hyvää vauhtia, osta lippusi Turun playoffs-huumaan tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen